Ελλάδα|16.07.2022 22:05

Κτηνωδία στην Καβάλα: Ασυνείδητος δηλητηρίασε επτά σκυλιά με φόλες

Newsroom

Κτηνωδία σημειώθηκε στο χωριό Γεωργιανή στην Καβάλα, όπου ασυνείδητος γέμισε διάφορες γωνιές του χωριού με φόλες, με αποτέλεσμα εφτά σκυλιά να χάσουν τις ζωές τους

Αποδέκτης των καταγγελιών για τις μαζικές θανατώσεις, έγινε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Ηρακλείτσας και Δ. Παγγαίου «Νώε», Χρήστος Παλληκαράς, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο πλην όμως συνηθισμένο φαινόμενο στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ειδικότερα του δήμου Παγγαίου.

«Μόνο εμείς ως Φιλοζωικός Σύλλογος, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει πάνω από δέκα ανάλογες αναρτήσεις για μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες. Στην προκειμένη περίπτωση της Γεωργιανής, ένας άνθρωπος προκάλεσε τον θάνατο σε έξι αδέσποτα, καθώς επίσης και σε ένα δεσποζόμενο σκύλο. Μία κάτοικος του χωριού, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι η καθημερινή βόλτα που έκανε με το σκύλο της στο πάρκο της Γεωργιανής θα κατέληγε στο θάνατο του, λόγω φόλας. Πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι, προτού να είναι αργά, το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές. Έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και ελπίζουμε να δοθεί μια λύση».

«Στην περίπτωση της Γεωργιανής, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να εντοπιστεί ο δράστης και να πληρώσει για την πράξη του. Ωστόσο είναι καλό να μην τα περιμένουμε όλα από της φιλοζωικές. Όποιος βλέπει κάτι, οφείλει να το καταγγείλει» πρόσθεσε ο κ. Παλληκαράς.

Πρόσφατα σκότωσαν 12 σκυλιά σε κτηνοτροφική μονάδα του Νέστου

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα η Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκλονίστηκε από ανάλογο περιστατικό. Ειδικότερα, κτηνοτρόφος στην  περιοχή του Νέστου, επιστρέφοντας στην μονάδα, που διατηρεί εντόπισε νεκρά τα δώδεκα σκυλιά που είχε για φύλαξη.

Η αστυνομία και οι ιδιοκτήτες της μονάδας αναζητούν ακόμη τους δράστες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Θλίψη και ερωτηματικά στην κηδεία του 49χρονου που πέθανε έξω από το νοσοκομείο

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής 800 «ράμπο» - Ποιοι είναι στο στόχαστρο των ελέγχων

Τουρισμός για όλους: Ανάρπαστα τα voucher - Περισσότερες από 35.000 αιτήσεις σε τρεις ώρες

Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2022

φόλασκυλιάειδήσεις τώραΚαβάλα