Ελλάδα|17.07.2022 14:43

Λιγνάδης: Αμείωτες οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση - Το πανό στην Επίδαυρο και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Μενδώνη

Newsroom

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες σε παραστάσεις και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, λίγο πριν αρχίσει η δεύτερη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, θεατές σήκωσαν δύο μεγάλα πανό με τις λέξεις «βιαστής είναι».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που καταδικάζει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη διαβάστηκε επί σκηνής, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Oι Πέρσες του Αισχύλου ήταν η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, πριν από τρία χρόνια, σε μια επετειακή παράσταση για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου κατά την υπόκλισή του τότε, είχε σκύψει και είχε φιλήσει ένα ομοίωμα του Παρθενώνα. 

Όταν βιάζεις ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν μέσα από την Τέχνη, είναι διπλός βιασμός είπε σε συναυλία της η ερμηνεύτρια, Μαρία Παπαγεωργίου.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Υπουργείου Πολιτισμού

Την ίδια ώρα, Υπουργείο Πολιτισμού και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, όπου είχε αναρτηθεί πανό που έγραφε στα αγγλικά «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή». Το πινγκ πονγκ των ανακοινώσεων συνεχίστηκε μέχρι αργά χθες βράδυ.

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε», σημείωσε το υπουργείο με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά: «Η κ. Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της».

Τη σκυτάλη πήρε  το υπουργείο αναφέροντας ότι «η χυδαία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα προσπαθεί να καλύψει, όπως και η μέθοδός τους να βαφτίσουν την τοξικότητα πολιτική άποψη», με την Κουμουνδούρου να επισημαίνει ότι «τοξικότητα και χυδαιότητα είναι κάποιος να καλύπτει βιαστές ανηλίκων».

Με αφορμή που τις επικρίσεις που δέχεται το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση Λιγνάδη, η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για ωμή και υποκινούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημόσια και υποκινούμενη για πολιτικές σκοπιμότητες προσβολή και διαπόμπευση της προσωπικότητας των μελών της έδρας του δικαστηρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο της πτώσης - Ουκρανοί τα 8 μέλη του πληρώματος

Fuel Pass 2: Πότε ξεκινούν αιτήσεις για επίδομα βενζίνης - Ποιοι θα λάβουν διπλή επιδότηση

Πένθος στο βόλεϊ: «Έφυγε» ο Βαγγέλης Κουτουλέας - Τι είχε πει στο ethnos.gr από τη Χιλή όπου βρισκόταν σε καραντίνα

Documenta 15: Παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια της έκθεσης μετά τον σάλο με αντισημιτικές εικόνες με SS και Μοσάντ

αποφυλάκισηΕπίδαυροςΔημήτρης ΛιγνάδηςΣΥΡΙΖΑΣΕΗβιασμόςΛίνα Μενδώνηειδήσεις τώρα