Ελλάδα|19.07.2022 17:41

Φωτιά τώρα στο Νταού Πεντέλης – Κινητοποίηση στην Πυροσβεστική

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 78 πυροσβέστες, ανάμεσά τους  και 28 Ρουμάνοι  από τους δασοκομάντος που έχουν φτάσει στη χώρα μας αλλά και 22 οχήματα. Μέχρι στιγμής φαίνεται να καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά η ανησυχία είναι μεγάλη.

Όπως μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, πρόκειται για φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που είχε εκδηλωθεί φωτιά και το 2018 και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της Πυροσβεστικής.  Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Αττικής.

Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο της πυροσβεστικής. Μάλιστα όπως μετέδωσε το OPEN, η ανησυχία είναι μεγάλη διότι οι άνεμοι πνέουν προς τον αττικό ιστό. Μεγάλο στοίχημα των πυροσβεστών να περιορίσουν άμεσα την φωτιά πριν απειλήσουν κατοικίες.

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο πύρινα μέτωπα που επεκτείνονται, ενώ οι καπνοί από την πυρκαγιά είναι ορατοί από την ανατολική Αττική. Θα βγει προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στις γύρω περιοχές για να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιά τώραειδήσεις τώραΠεντέληφωτιά