Ελλάδα|21.07.2022 12:01

«Συγγνώμη για την πόρτα, έπρεπε να μπούμε μέσα»: Το συγκινητικό μήνυμα που άφησαν πυροσβέστες σε πυρόπληκτο

Newsroom

Μία ιδιαιτέρως συγκινητική ιστορία, κατά τη διάρκεια της τιτάνιας μάχης που έδιναν οι πυροσβέστες με τις φλόγες, εκτυλίχθηκε στη Ζάχουλη Μεγάρων.

Ο κ. Νίκος είδε στην τηλεόραση τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι του, στη Ζάχουλη. Έτρεξε να βοηθήσει, μήπως και καταφέρει να το σώσει και όταν έφτασε εκεί, βρήκε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τον Τάσο και το Χρήστο. Του είπαν ότι κατάφεραν να σώσουν το σπίτι του και ότι του άφησαν κάτι μέσα σε αυτό.

Μπήκε από τη σπασμένη πόρτα στο σπίτι του ο κ. Νίκος και είδε ένα σημείωμα σε χαρτοπετσέτα, το οποίο έλεγε «Συγγνώμη για την πόρτα, έπρεπε να μπούμε μέσα». Το είχαν αφήσει οι δύο πυροσβέστες, ο Τάσος και ο Χρήστος, οι οποίοι, προκειμένου να σώσουν το σπίτι, αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν στο εσωτερικό του.

«Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τον Τάσο και τον Χρήστο αλλά και όλο το πυροσβεστικό σώμα. Δευτερόλεπτα πριν η φωτιά είχε κυκλώσει το σπίτι και αυτοί οι δύο άνθρωποι, θυσιάζοντας πάρα πολλά πράγματα, έκαναν το χρέος τους. Τους βρήκα την ώρα που έσβηναν τη φωτιά. Όταν είδα το σημείωμα, βούρκωσα και αγκαλιαστήκαμε. Το σημείωμα είναι πάρα πολύ συγκινητικό», είπε στο OPEN ο κ. Νίκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πυροσβέστεςΜέγαραφωτιά