Ελλάδα|21.07.2022 14:59

Φωτιά τώρα στον Έβρο στο Δάσος Δαδιάς-Λευκίμμης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στα όρια του σκληρού πυρήνα του προστατευμένου δάσους της Δαδιάς, στο Δήμο Σουφλίου, καίει φωτιά, η οποία ξέσπασε πριν από λίγο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε στάχτη ένας πνεύμονας με τεράστια βιοποικιλότητα που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα, όμως, τα επόμενα λεπτά αναμένονται ενισχύσεις, προκειμένου να μην μπει η φωτιά στο σκληρό πυρήνα του δάσους.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για επέκταση της φωτιάς, διότι καίει πυκνή δασική έκταση με πεύκα.

«Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο σύμπλεγμα του δάσους της Δασιάς και πιο συγκεκριμένα στο ύψωμα Λύρα, όπου βρίσκεται το φράγμα. Αυτήν τη στιγμή η φωτιά δεν έχει περάσει στο σκληρό πυρήνα του προστατευόμενου δάσους, όμως, είναι στα όρια αυτού. Η συγκεκριμένη φωτιά έχει μεγάλη επικινδυνότητα, διότι καίει δασική έκταση με πεύκα. Πνέουν άνεμοι έντασης τριών μποφόρ, αλλά αλλάζουν συνεχώς φορά», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καλακίκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιάΈβρος