Ελλάδα|21.07.2022 16:46

ΟΑΣΘ: Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή - Για παράνομη κινητοποίηση κάνει λόγο η διοίκηση του οργανισμού

Newsroom

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την κήρυξη μίας ακόμα 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Από την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη μη επιστροφή από τους εργαζόμενους των επιδομάτων βαρέων – ανθυγιεινών και θέσεως που έχουν λάβει εδώ και 4,5 χρόνια.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν στο ethnos.gr ότι τα αιτήματά τους έχουν γίνει δεκτά τόσο από τη διοίκηση του οργανισμού όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Μεταφορών, ωστόσο, έχουν περάσει αρκετοί μήνες, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί.

Για την απεργία της 22ας Ιουλίου εξέδωσε ανακοίνωση η διοίκηση του ΟΑΣΘ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κινητοποίηση κρίθηκε πάλι παράνομη από τα δικαστήρια και ότι το αποτέλεσμα θα είναι να ταλαιπωρηθούν και πάλι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι η εξής:

«Με μια ακόμη παράνομη και αβάσιμη ¨κινητοποίηση¨, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ θα ταλαιπωρήσουν και πάλι τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε και αυτή την ενέργεια τους παράνομη. Οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ δεν τηρούν ούτε την υποχρέωση, τόσο από τον νομό όσο και από την συμφωνία μέσω ΟΜΕΔ, για την διάθεση του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

απεργίαΟΑΣΘεργαζόμενοιειδήσεις τώρα