Ελλάδα|14.02.2019 22:15

Στη Σκύρο το 1ο σεμινάριο για αειφόρους προορισμούς

Ντέπη Χιωτοπούλου

Από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, τη Σκύρο, θα λάβει χώρα το εκπαιδευτικό σεμινάριο για αειφόρους προορισμούς, με τη συμμετοχή διαχειριστών, δημόσιων Λειτουργών και συμβούλων Προορισμών, Φορέων Σχεδιασμού Πολιτικής, Τοπικών Φορέων καθώς και σπουδαστών Τουρισμού.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού Global Sustainable Tourism Council - GSTC​ και την οργάνωση Green Destinations  και θα προσφερθεί κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησης αειφόρων προορισμών και από τους δύο φορείς.

Στους 100 καλύτερους «Πράσινους Προορισμούς»

Αυτό που αξίζει, πραγματικά να σημειωθεί, είναι το γεγονός, ότι επί δυο συνεχή έτη – το 2017 και το 2018- η Σκύρος βραβεύεται ως ένας από τους 100 κορυφαίους «Πράσινους Προορισμούς» στον κόσμο.

Την χρονιά που μας πέρασε, η Σκύρος και η Φολέγανδρος από την Ελλάδα, ήταν οι δυο προορισμοί, ανάμεσα στους 120, από 40 χώρες, που διακρίθηκαν στους  καλύτερους πράσινους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας.

Επιπρόσθετα, να σημειώσουμε, ότι το 2017, η Σκύρος, υπήρξε ο μοναδικός προορισμός από την Ελλάδα, που έλαβε τη σημαντική διάκριση της βράβευσης ως ένας από τους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο, ανάμεσα σε 155 υποψηφίους από 57 Χώρες στον διαγωνισμό «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS» που είχε πραγματοποιηθεί στο Εstoril της Πορτογαλίας.

«Η βράβευση της Σκύρου, είναι μια σημαντική αναγνώριση όλων των προσπαθειών όλων αυτών των χρόνων από πολλούς ανθρώπους»  επισημαίνει ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Σκύροςαειφόροι προορισμοίΣποράδες