Ελλάδα|24.07.2022 18:05

Φωτιά τώρα στην Ηλεία: 112 για τρεις περιοχές - Ανεξέλεγκτες οι φλόγες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive
Φωτιά στην Ηλεία/Ilialive

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία. Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε το 112 για εκκένωση των τριών περιοχών Κρέστενα, Φρύξα και Σκιλλουντία.

Από τις φλόγες, που έχουν εξαπλωθεί κατά πολύ, απειλούνται τέσσερις οικισμοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για το OPEN.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Φρίξα. Συγκεκριμένα, η φωτιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στη Σκιλλουντία, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά καίει γύρω από την πόλη της Κρέστενας και κινείται απειλητικά προς τα χωριά Γρύλος, Βρίνα και Σμέρνα.

Έχουν καεί σπίτια - Θλίψη για πολλά ζώα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κρεστενών, Φωτεινή Αθανασοπούλου, έχουν καεί σπίτια και γίνονται προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε» πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα, έχουν καεί πολλά ζώα και γίνεται έκκληση από την Φιλοζωική Κρεστένων για βοήθεια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εντολή εκκένωσης για τρεις περιοχές

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

Ακόμη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική και Στερεά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

φωτιά112ειδήσεις τώραπυρκαγιά Ηλείαφωτιά τώραΗλεία