Ελλάδα|15.02.2019 08:59

Οι απειλές κατά Τσοβόλα και τα «συµβόλαια θανάτου»

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Έναν µικρό «στρατό» µπράβων και έµπιστων ανθρώπων για τις… δύσκολες δουλειές είχε στρατολογήσει Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος επιχείρησε µέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού να αποκτήσει τον έλεγχο του υποκόσµου στη Μύκονο.

Ο φερόµενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιγράφεται από τους αστυνοµικούς ως «το φτωχόπαιδο που ήθελε να γίνει βασιλιάς του οργανωµένου εγκλήµατος». Το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δεν του περιόριζε τα… όνειρα.

Η Αντιτροµοκρατική σχηµάτισε ογκώδη δικογραφία, η οποία βασίστηκε κυρίως σε αποµαγνητοφωνηµένες συνοµιλίες από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία ο βαρυποινίτης εµφανίζεται ως αρχηγός της οργάνωσης. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», η φράση που συνήθιζε να λέει στους συγκρατουµένους του ήταν: «Μη φοβάστε. Με µένα θα έχετε σπίτια, αυτοκίνητα και λεφτά στις τσέπες».

Οι ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας τον άκουγαν να µιλάει στο τηλέφωνο για την προσπάθειά του να δηµιουργήσει έναν µικρό «στρατό» από µπράβους, οι οποίοι θα έπιαναν τους καλοκαιρινούς µήνες «δουλειά» στο Nησί των Aνέµων. Τον άκουσαν, επίσης, να συνεννοείται για τη διακίνηση «10 κιλών άσπρης» (σ.σ.: εννοούσε είτε ηρωίνη είτε κοκαΐνη) σε νησί του Αιγαίου. ∆εν προσδιόριζε στις συνοµιλίες ποιο είναι το νησί αυτό, µε τους αστυνοµικούς να θεωρούν πιθανότερο να πρόκειται για τη Μύκονο.

«Μη φοβάστε. Με µένα θα έχετε σπίτια, αυτοκίνητα και λεφτά στις τσέπες» έλεγε ο βαρυποινίτης στους συνεργούς του

Οι τρεις από τους δώδεκα συνεργούς του, για τους οποίους σχηµατίστηκε δικογραφία, είναι δύο Ελληνες και µία Ελληνίδα, οι οποίοι ανέλαβαν µόλις την περασµένη Παρασκευή να απειλήσουν κατ’ εντολή του τον γνωστό δικηγόρο ∆ηµήτρη Τσοβόλα, ώστε να τους δώσει 3.000 ευρώ. Μάλιστα, έστειλε τους συνεργούς του να απαιτήσουν το ποσό, ενώ ο Αλβανός έγκλειστος είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στο δικηγορικό γραφείο µέσα από τη φυλακή αναφέροντας σε συνεργάτιδα του γνωστού δικηγόρου:

«Είµαι ο … από τον Κορυδαλλό. Στείλε του µήνυµα ότι θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Ετσι να του πεις. Θα τον σφάξω σαν το κοτόπουλο αν δεν δώσει τα λεφτά». Ο αρχηγός της εγκληµατικής οργάνωσης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και για τη δολοφονία του περίφηµου «µακελάρη του Μικρολίµανου», Αλµπερτ Μπάκο, µέσα στη φυλακή.

Ο «κοριός» της Αστυνοµίας έπιασε συνοµιλία στην οποία επιπλήττει τον έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας γιατί µαχαίρωσε τον Μπάκο σε σηµείο όπου υπήρχαν κάµερες. «Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις µέσα στο δωµάτιό του» είπε ο Αλβανός αρχηγός, µε τον «υφιστάµενό» του να δικαιολογείται:

«∆εν γινόταν. Πώς να το έκανα µέσα στο δωµάτιο που µε κοιτούσε ο … ∆εν µπορούσα να βγάλω µαχαίρι και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα, µόλις γύρισε του έδωσα µία στο σβέρκο». Στο µεταξύ, αίτηµα για σύγκληση της Ολοµέλειας των Εφετών, προκειµένου να οριστεί εφέτης-ανακριτής για την υπόθεση της «µαφίας του Κορυδαλλού», αναµένεται να υποβάλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, θα ζητήσει τον ορισµό και γι’ αυτήν την υπόθεση του ανακριτή που είναι αρµόδιος για θέµατα τροµοκρατίας, λόγω των ευρηµάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εµπλεκοµένων στη «µαφία του Κορυδαλλού» και µε τροµοκρατικές δράσεις

αλβανική μαφίαΔημήτρης Τσοβόλαςφυλακές ΚορυδαλλούΚορυδαλλός