Ελλάδα|28.07.2022 09:12

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Την πρόσεχα 5 χρόνια, δεν μπορούσα άλλο», είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης

Newsroom

«Την πρόσεχα 5 χρόνια, δεν μπορούσα άλλο. Το μετάνιωσα, αλλά δεν άντεξα», φέρεται να ισχυρίστηκε στον Εισαγγελέα ο 59χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα στην 84χρονη μητέρα του, στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο 59χρονος πήρε προθεσμία από τον 7ο ανακριτή ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη και του απηύθυνε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου, αλλά και για ενδοοικογενειακή βία.

«Την έπνιξε»

Η ανήμπορη 84χρονη που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας κακοποιήθηκε σε υπέρτατο βαθμό καθώς ο 59χρονος γιος της τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα, της έμπηξε ένα σπασμένο μπουκάλι στην κορυφή του κεφαλιού ενώ το τέλος την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Όπως ανέφερε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμί της, «ήταν κακοποιημένη με πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα» με τον γιο της να χαρακτηρίζεται «ψυχασθενής με χρόνιους εγκλεισμούς στα ψυχιατρεία».

«Τα χτυπήματα έγιναν με τα χέρια (σ.σ. από τον δράστη) και με ένα αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή βρεγματική χώρα, δηλαδή στην κορυφή του κεφαλιού, μάλλον με σπασμένο μπουκάλι. Όλα τα άλλα χτυπήματα τα έκανε με τα χέρια. Η 84χρονη «πέθανε αμέσως διότι είχαμε και σύσφιξη της περιοχής του λαιμού. Την έπνιξε», τόνισε.

Ο 59χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα και θα οδηγηθεί αρμοδίως, όπως έγινε γνωστό χρόνια τώρα προκαλούσε προβλήματα ενώ πολλές φορές λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του είχε κληθεί η αστυνομία.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο καθ' ομολογίαν δράστης είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Σταυρούπολης, είχε επιθετική συμπεριφορά και ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι κακό.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ. Δημιουργούσε πολλά επεισόδια. Μάλωνε συνέχεια με τον αδελφό του και με τους γείτονες», συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό σπριντ της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στον ενεργειακό «εφιάλτη»

Εκλεισε το επόμενο «θερμό ραντεβού» Ελλάδας-Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Πανελλήνιες 2022: Τελειώνει οριστικά η «αγωνία» των υποψηφίων έως την Παρασκευή - Οι δύσκολες αποφάσεις για τους αποτυχόντες

Bob Geldof: Ο ρόκερ, ακτιβιστής και frontman των «The Boomtown Rats» έρχεται στη σκηνή του Sani Festival

Θεσσαλονίκηνεκρήειδήσεις τώραηλικιωμένηδολοφονία