Ελλάδα|29.07.2022 09:19

Σπάτα: Η «διαφωνία» ελληνικών Αρχών και πλευράς του 22χρονου Τζακ Φέντον συνεχίζεται - «Οι φίλοι του έχουν κλειστά τα κινητά τους»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Δυστύχημα στα Σπάτα με νεκρό Βρετανό Τουρίστα / Λιάκος Γιάννης - Intime news

Τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα όπου 22χρονος σκοτώθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός αναφορικά με τη στάση που διατηρούν οι φίλοι του θύματος, που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος, πάρα τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Τζακ Φέντον που ήταν παρόντες στην τραγωδία, δεν έχουν καταφέρει να τους βρουν.

Φαίνεται πως έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα εκείνα, όμως, παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Τι έχουν υποστηρίξει οι φίλοι του

Οι φίλοι του θύματος δεν στηρίζουν την εκτίμηση των Αρχών πως το θύμα έτρεχε προς το μέρος του ελικοπτέρου, κρατώντας το κινητό του. Ειδικότερα, ο 20χρονος Τζακ Στάντον Γκλιβς, που επέβαινε στο ελικόπτερο με δύο ακόμη αγόρια, αρνείται την εκδοχή της αστυνομίας για το δυστύχημα: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες», έχει αναφέρει στη Daily Mail.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Άκουσα να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου» έχει πει επίσης ο 20χρονος.

Τις Αρχές «ακυρώνει» και η αδερφή του

Και η αδερφή του 22χρονου Τζακ Φέντον (Jack Fenton) που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, «ακυρώνει» την εκδοχή των ελληνικών Αρχών για το πώς σημειώθηκε η τραγωδία.

Ειδικότερα, η αδερφή του θύματος έχει εκφράσει οργή για τους ισχυρισμούς ότι αψήφησε απερίσκεπτα τους κανονισμούς ασφαλείας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. (σ.σ. οι ελληνικές Αρχές υποστήριξαν την Τρίτη ότι ο 22χρονος έσπευσε προς τον έλικα του ελικοπτέρου για να βγάλει μια selfie και σκοτώθηκε ακαριαία)

Ωστόσο, η μικρότερη αδελφή του, Ντέιζι, διαψεύδει τις αναφορές ως «ανοησίες», λέγοντας ότι ο αδελφός της ήταν «προσεκτικός και επιφυλακτικός», αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο Χρήστο Φραγκοπαναγή ή το προσωπικό εδάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«Το όσα λέγονται ότι έτρεξε πίσω προς τον έλικα και παραβίασε τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν πρωτόκολλα. Δεν τους είπαν ποτέ τι να μην κάνουν» έχει δηλώσει συγκεκριμένα η 20χρονη.

Είχε ξεχάσει το κινητό του ο 22χρονος;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εξετάζεται το σενάριο ο 22χρονος να επέστρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό του.

Οι ερευνητές απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Τζακ Φέντον να προσπαθούσε να βγάλει selfie όταν πέθανε. Η αστυνομία και οι ανακριτές αεροπορικών ατυχημάτων διερευνούν τώρα τη θεωρία ο 22χρονος να ξέχασε το κινητό του ενώ αποβιβαζόταν από το ελικόπτερο και να έσπευσε πίσω για να το πάρει και μετά να στράφηκε κατά λάθος προς την περιστρεφόμενη έλικα.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας είπε στη Daily Mail: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά από τα σημαντικότερα σενάρια που διερευνούμε είναι ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γι’ αυτό να επέστρεψε ξαφνικά σε αυτό. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των ανακρίσεων, αλλά αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκρόςελικόπτεροειδήσεις τώραΕλληνική ΑστυνομίαΣπάτα