Ελλάδα|11.08.2022 22:56

Ναυάγιο στη Ρόδο: Αντίδραση Μηταράκη για τη δήλωση Αποστολόπουλου ότι «το κράτος δολοφονεί» - Τι του απάντησε ο διασώστης

Newsroom

Στις βολές του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου για το ναυάγιο στη Ρόδο θέλησε να απαντήσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Η αρχή έγινε όταν ο Ιάσονας Αποστολόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter τοποθετήθηκε για το ναυάγιο στη Ρόδο και επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πολιτεία σημειώνοντας πως το «ελληνικό κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα». Επίσης, τόνισε πως πρόκειται για το πιο θανατηφόρο ναυάγιο του 2022 και πως οι μετανάστες έκαναν προσπάθεια να φτάσουν στην Ιταλία προκειμένου να αποφύγουν τα «pushbacks» και «γι’ αυτό πνίγηκαν».

Η απάντηση του Νότη Μηταράκη ήρθε επίσης μέσω Twitter: Ο υπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα διέσωσε μετανάστες και τόνισε πως είναι «ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα». 

«Ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα που ΔΙΕΣΩΣΕ μετανάστες που, χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία. Δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας» έγραψε ο Νότης Μηταράκης.

Απάντηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απάντησε στον Νότη Μηταράκη γράφοντάς του: «Κύριε υπουργέ των pushback, δεν αφήνετε το Twitter να πάτε να σώσετε το 9χρονο παιδάκι που χαροπαλεύει στον Έβρο μετά από δική σας επαναπροώθηση; Ήδη πέθανε η 5χρονη Μαρία από τσίμπημα σκορπιού, πόσα νεκρά παιδάκια θέλετε ακόμα για να το παίξετε μάγκες στην ακροδεξιά σας πελατεία;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιάσονας ΑποστολόπουλοςΝότης ΜηταράκηςναυάγιοΡόδοςειδήσεις τώρα