Ελλάδα|02.11.2018 11:21

Θρίλερ από τη Μύκονο έως το Σίδνεϊ

Ευλαμπία Ρέβη

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελεί για τους αξιωµατικούς της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία του επιχειρηµατία Γιάννη Μακρή, ο οποίος πυροβολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρονου προκάλεσε σοκ στη σόουµπιζ, καθώς ήταν παντρεµένος µε το γνωστό µοντέλο και παίκτρια ριάλιτι Βικτώρια Καρύδα, η οποία έµαθε το νέο της επίθεσης κατά τη διάρκεια επίδειξης µόδας στην οποία συµµετείχε. Στο µικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών έχουν µπει οι πρόσφατες επιχειρηµατικές κινήσεις του θύµατος, ενώ οι επικεφαλής των ερευνών φέρονται να έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα σχέδια επέκτασης του 46χρονου στη Μύκονο.

Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σηµείο της µαφιόζικης επίθεσης ήταν ο 82χρονος πατέρας του, ο οποίος, απευθυνόµενος προς τους αστυνοµικούς, φέρεται να είπε: «Τι έχει συµβεί στο παιδί µου; Σας παρακαλώ, πείτε µου ότι ο γιος µου δεν είναι νεκρός». Το θύµα, την ώρα που µε τέσσερις σφαίρες οι εκτελεστές τού έκοψαν το νήµα της ζωής, προετοιµαζόταν για µια από τις µεγαλύτερες βραδιές της ζωής του: τα εγκαίνια καταστήµατος εταιρείας security στη Γλυφάδα στην οποία ήταν µέτοχος.

Αστυνοµικές πηγές σχολιάζουν στο «Εθνος» ότι οι δράστες ήταν «απόλυτα επαγγελµατίες», καθότι όχι µόνο κατάφεραν να µάθουν το πρόγραµµα και τις κινήσεις του, αλλά πέτυχαν και τον σκοπό τους, παρόλο που ο στόχος τους έπαιρνε µέτρα αυτοπροστασίας. Μάλιστα, την ώρα της εκτέλεσης µέσα στο σπίτι-φρούριο όπου κατοικούσε βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Οι αξιωµατικοί του Τµήµατος Ανθρωποκτονιών θα αναλύσουν το υλικό από τις κάµερες ασφαλείας της µονοκατοικίας, οι οποίες φαίνεται πως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των εκτελεστών. Σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, µία από αυτές ήταν στραµµένη στο σηµείο της εκτέλεσης. Πάντως, όπως λέγεται, η µαφιόζικου τύπου δολοφονία του Γ. Μακρή δεν φαίνεται να συνδέεται µε το πρόσφατο «γάζωµα» µε καλάσνικοφ νονού της νύχτας στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, η δολοφονία του 46χρονου, που είχε στην πιάτσα το ψευδώνυµο «Αυστραλός», έχει γίνει πρώτη είδηση και στα µίντια της Αυστραλίας, καθώς όταν το θύµα ζούσε στο Σίδνεϊ διατηρούσε ένα από τα πιο δηµοφιλή νυχτερινά κλαµπ.

Μάλιστα, πριν από οκτώ χρόνια είχε υπάρξει θερµό επεισόδιο στο Νησί των Ανέµων, όταν είχε συναντήσει παλιούς συνεργάτες του από την Αυστραλία. Τυχαία είχαν συναντηθεί στην πτέρυγα VIP γνωστού κλαµπ της Μυκόνου και δεν είχαν αργήσει να έρθουν στα χέρια, µε αποτέλεσµα να γίνουν πρωτοσέλιδο στα µέσα ενηµέρωσης της Αυστραλίας. Σύµφωνα µε αυστραλιανά δηµοσιεύµατα, ο 46χρονος είχε σκοτεινό και γεµάτο µυστήριο παρελθόν, από το οποίο επιθυµούσε να απεµπλακεί. Ο ίδιος, µάλιστα, πριν από εννέα χρόνια σε συνέντευξή του στην εφηµερίδα «Herald» της Αυστραλίας είχε δηλώσει: «∆εν έχω πια καµία σχέση µε τον υπόκοσµο».

Απάντηση Σπηλιωτόπουλου

Στη µυστηριώδη υπόθεση δολοφονίας του 46χρονου Ελληνοαυστραλού προστέθηκαν χθες δηµοσιεύµατα που εµφάνιζαν τον πρώην υπουργό Αρη Σπηλιωτόπουλο να είναι συνέταιρος του δολοφονηµένου επιχειρηµατία. Για «κυνήγι µαγισσών» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι αποχώρησε αµέσως από την εταιρεία «µετά την παρέλευση 15 ηµερών και γι’ αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή που να έχει πραγµατοποιηθεί µέσω τραπεζικών λογαριασµών και συστηµάτων πληρωµής της εταιρείας µε την υπογραφή µου. Ουδέποτε κατέβαλα τη µετοχική εισφορά µου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας» δήλωσε.

Βικτώρια ΚαρύδαδολοφονίαΓιάννης Μακρής