Ελλάδα|21.08.2022 15:24

Ρέθυμνο: «Ήταν τρομακτικό, σαν ταινία δράσης» - Τι κατήγγειλαν οι Γερμανοί που δέχτηκαν επίθεση από Κρητικούς επειδή τους προσπέρασαν

Newsroom

Τον τρόμο που έζησαν περιέγραψαν στην τηλεόραση της ΕΡΤ οι Γερμανοί τουρίστες, που δέχθηκαν επίθεση από Κρητικούς για μια προσπέραση στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

«Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό»

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον άλλο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής. Η οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Στο δρόμο, προσπέρασαν νόμιμα ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από την περιοχή και, συγκεκριμένα, ο πατέρας με τους δυο του γιους και την κόρη του.

Τότε, προφανώς επειδή οι ντόπιοι θεώρησαν προσβολή το γεγονός ότι τους προσπέρασε ενοικιαζόμενο με «ξένους», ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε στο αμάξι εσκεμμένα.

Ακολούθησε καταδίωξη που κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά, όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού που κάθονταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας προσπάθησε να προστατέψει τον αδερφό του.

Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους τουρίστες, όταν η οικογένεια ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού μετά τη ζημιά που προκάλεσε στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών, οι φερόμενοι ως δράστες τους επιτέθηκαν με τα χέρια προκαλώντας σωματικές βλάβες στο ένα από τα παιδιά και φθορές στο όχημά τους. Η οικογένεια έκανε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΓερμανοί τουρίστεςΡέθυμνοειδήσεις τώρα