Ελλάδα|21.08.2022 16:56

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δε βρίσκεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Πεσκόφ, Τατιάνα Νάβκα

Newsroom

Βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες δείχνει τη γυναίκα του εκπροσώπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, Τατιάνα Νάβκα και πρώην Ολυμπιονίκη στο πατινάζ, να ξεφαντώνει σε μαγαζί που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο βίντεο που κυκλοφόρησε (το οποίο όμως δε φαίνεται σε κάποιον λογαριασμό της Νάβκα) η γυναίκα του δεξιού χεριού του Πούτιν εμφανίστηκε να σπάει πιάτα ενώ στα ηχεία έπαιζε ο «Ζορμπάς»την ώρα που συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με ανθρώπινες απώλειες καθημερινά.

Όπως ήταν φυσικό το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις με τους χρήστες να κριτικάρουν τη Νάβκα ότι επέλεξε για τις διακοπές της την Ελλάδα, μια δυτική χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την Ουκρανία και μάλιστα βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες του Πούτιν. Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς επετράπη η είσοδός της στην Ελλάδα.

Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτό ντροπιάζει τον Πούτιν και τη Ρωσία», ενώ άλλος εξέφρασε την οργή του λέγοντας ότι είναι «απολύτως απρεπές η σύζυγος του εκπροσώπου του προέδρου να κάνει πάρτι σε αυτές τις δύσκολες ώρες». «Έχασαν εντελώς τη ντροπή τους και κυρίως δείχνουν πώς ακριβώς “αγαπούν” την πατρίδα τους και τους ανθρώπους τους», έγραψε κάποιος.

Δεν είναι σαφές εάν ο Πεσκόφ – ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ρωσίας – είναι μαζί της στις διακοπές. Επίσης, δεν είναι σαφής ο ακριβής προορισμός της Νάβκα παρόλα αυτά πολλοί προέτρεξαν να πουν πως είναι στην Ελλάδα.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η Τατιάννα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος της ισχύει το μέτρο  απαγόρευσης εισόδου σε χώρες Σέγκεν.  Οι εικόνες της που παρουσιάζονται στα  social media είναι από άλλη χώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕλλάδαΟυκρανίαειδήσεις τώραΝτμίτρι ΠεσκόφΡωσία