Ελλάδα|25.08.2022 21:00

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων τη νύχτα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η χώρα. Από τις μεγάλές ποσότητες νερού δρόμοι και σπίτια πλημύρισαν, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια και τα οχήματα τους. Προβλήματα σημειώθηκαν κυρίως σε Αττική, Χαλκιδική και Θάσο. 

Αττική

Στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 5 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στην Λαυρεωτική ξέσπασαν τρεις μικρές δασικές φωτιές από κεραυνούς οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική άμεσα και στο ξεκίνημά τους, αφού οι Αρχές ήταν προετοιμασμένες για αυτά τα ενδεχόμενα και έχουν διάσπαρτες δυνάμεις και κλιμάκια.

Για περίπου μισή ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία επί της Πειραιώς και στα δύο ρεύματα μεταξύ των οδών Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας

Χαλκιδική

Σε Λίμνες μετατράπηκαν οι αυλές των σπτιτών στις Συκιές Χαλκιδικής. Στο κάμπινγκ του δήμου το νερό έφτασε τους 30 πόντους και οι παραθεριστές που είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να δώσουν πρόωρο τέλος στις διακοπές τους.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και σε άλλα παραθεριστικά θέρετρα. Ένα ζευγάρι από την Βουλγαρία εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε μηχάνημα του δήμου Σιθωνίας για να τους απεγκλωβίσει.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, ενώ πάνω από 2,5 ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα νησιά των Σποράδων, που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Σέρρες

Στις Σέρρες, δέντρα ξηλώθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική. 

Θάσος 

Στη Θάσο δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική, ενώ επιχειρήσεις πλημμύρισαν, προκαλωντας ζημιές. 

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τα επόμενα 24ωρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, σιγά – σιγά εισερχόμαστε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της κακοκαιρίας. Μέσα στη νύχτα αναμένουμε ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων που θα επηρεάσει κυρίως τμήματα που βρίσκονται προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Αυτό θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικότερα τμήματα της Πελοποννήσου. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι πολίτες προς την περιοχή της Εύβοιας και των Σποράδων, όπου οι συγκλίσεις του ανέμου δίνουν περισσότερο όγκο νερού, άρα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αύριο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθαρίζει σιγά – σιγά η πλευρά του Αιγαίου από τα έντονα φαινόμενα, όμως, στο κύμα κακοκαιρίας μπαίνουν περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και κυρίως στα δυτικά. Το κύμα κακοκαιρίας θα αφήσει πίσω του μία θερμική αστάθεια. Βροχές και καταιγίδες θα δέχονται περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όμως, θα μείνουν σε πιο περιορισμένη έκταση και ένταση στα δυτικά ηπειρωτικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧαλκιδικήκακοκαιρίαΑττικήειδήσεις τώραΘάσος