Ελλάδα|25.08.2022 22:35

Κόρινθος: «Το παιδί αυτό ήταν όλη μου η ζωή, γι’ αυτό ζούσα, γι’ αυτό δούλευα» - Όσα λέει για τον πνιγμό της 6χρονης ο πατέρας της

Newsroom

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως είπε στο Open είναι ο πατέρας που είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγεται η 6χρονη κόρη του και δε βούτηξε για να τη σώσει, ενώ κολυμπούσαν μαζί στην Κόρινθο, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα. 

«Δεν μπορώ, είμαι χάλια, δεν μπορώ», είπε ο ίδιος, όσο τα λόγια του ανθρώπου που βρήκε το παιδί μέσα στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του σοκάρουν «Βρήκα το παιδάκι κάτω από μία βάρκα. Φόραγε ένα σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και κάτι πεδιλάκια. Σωσίβιο υπήρχε ήταν έξω στη στεριά, όταν εγώ έβγαλα  το παιδί και κοίταξα για μάνα, πατέρα, συγγενείς, κάτι, κάποιον, να μιλήσω κάτι, το σωσίβιο ήταν στα χαλίκια», δήλωσε ο ψαροντουφεκάς.

Ο 42χρονος όπως είπε, έφυγε από την παραλία για να πάει στο σπίτι του, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, για  να ειδοποιήσει την αστυνομία και επέστρεψε με στεγνά ρούχα, όπως υποστηρίζει ο ψαροντουφεκάς, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί όπως λέει, και από τις φωτογραφίες που έβγαλε το λιμενικό.  «Ήταν ψύχραιμος, όχι δεν είχε σοκαριστεί. Δεν υπήρχε άνθρωπος κανένας εκτός από εμένα και τη γυναίκα μου. Μικρός κόλπος είναι. Εννοείται αν ήταν κάποιος και μίλαγε και φώναζε θα τον ακούγαμε. Είχαν πάει σε μία ταβέρνα και τρώγανε και στα 500 μέτρα 600, είναι μία πολυσύχναστη παραλία, δεν πήγανε εκεί για μπάνιο», συμπληρώνει ο άνθρωπος που ανέσυρε τη σορό του παιδιού.

 «Γι’ αυτό το παιδί ζούσα, γι’ αυτό δούλευα»

«Το παιδί αυτό ήταν όλη μου η ζωή, γι’ αυτό ζούσα, γι’ αυτό δούλευα. Το είχα ένα μήνα συνέχεια. Ερχόμουν κάθε απόγευμα από τη δουλειά και το έπαιρνα. Δε θα του έκανα κακό. Έκανα ό,τι μπορούσα», είπε ο πατέρας της 6χρονης. Ο δικηγόρος του, Σπυρίδων Μπιτσάκος σημείωσε ότι ο πελάτης του, «Έβλεπε ότι πνιγόταν αλλά έπαθε τέτοιο σοκ που δεν καταλαβαίνει που βρισκόταν».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ίδιος προτίμησε να πάει να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο από το να πάει σε κάποια κοντινή κατοικία στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια. Ο πατέρας με την κόρη του πριν πάνε σε αυτήν την παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας είχαν γευματίσει σε ταβέρνα που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά, ενώ σε κοντινότερη απόσταση υπήρχε πλαζ.  Η μητέρα του κοριτσιού συνομίλησε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, μόλις εκείνος αφέθηκε ελεύθερος. Αύριο θα γίνει η κηδεία της 6χρονης στην Αλβανία. Ο πατέρας δεν μπορεί να πάει, λόγω του περιοριστικού όρου της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του έχει επιβληθεί. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόρινθοςειδήσεις τώραπνιγμός