Ελλάδα|26.08.2022 14:56

Αλεποχώρι: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 70χρονο που πυροβόλησε τα παιδιά

Σοφία Φασουλάκη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του 70χρονου άνδρα ο οποίος συνελήφθη καθώς τα ξημερώματα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

O 70χρονος άνοιξε πυρ κατά τεσσάρων παιδιών που έπαιζαν στην αυλή του σπιτιού του στην παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Τι συνέβη 

Από τους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα σηκώθηκε στο πόδι η γειτονιά και κλήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Ρήγος στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN ο 70χρονος την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του άκουσε φασαρία στην αυλή. Ο ηλικιωμένος θεώρησε ότι πρόκειται για διαρρήκτες, πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα χωρίς να το σκεφτεί καν και άνοιξε πυρ κατά των ατόμων που βρίσκονταν εκεί. Ήταν συνολικά τέσσερα άτομα εκ των οποίων τραυματίστηκαν οι δύο στα πόδια και ένας εκ των δύο και στο μάτι.

Οι δύο νέοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο 70χρονος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα. Κάτοικοι της περιοχής που επικαλείται ο ΑΝΤ1 μετέφεραν πως ο ηλικιωμένος φώναζε επίμονα ότι μπαίνουν μέσα να τον κλέψουν. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ τα παιδιά βρίσκονταν στο Αλεποχώρι για διακοπές με τους παππούδες τους. Τραγική ειρωνία είναι πως ο δράστης γνώριζε τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς και πολλές φορές τα παιδιά πήγαιναν και έπαιζαν στο σπίτι του.

Θείος παιδιού δήλωσε: «Τα παιδιά μπήκανε προφανώς για παιχνίδι μέσα και ο άνθρωπος αυτός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε. Πληροφορηθήκαμε ότι πάμε καλά. Έχουν διαφύγει τον κάθε κίνδυνο, περισσότερο για το μάτι. Πήγαν όλα καλά». 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πυροβολισμοίτραυματισμόςποινική δίωξηειδήσεις τώραΑλεποχώριπαιδιά