Ελλάδα|27.08.2022 22:24

Κακοκαιρία: Τα βουλωμένα φρεάτια διόγκωσαν τα προβλήματα - Η αυτοψία του OPEN

Newsroom

Τόνοι λάσπης και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, οχήματα παρατημένα λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Καλλιρόης, δυσκολία στην κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών που μετατράπηκε σε χείμαρρο, σπίτια στο Χαΐδάρι πλημμύρισαν. 

Οι σύντομες, αλλά σφοδρές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Αττικής. Μια από τις αιτίες, όπως κάθε φορά, και σύμφωνα με την αυτοψία του OPEN, τα βουλωμένα ακαθάριστα φρεάτια.

«Μπορεί να έχει γίνει πλημμελής καθαρισμός, μπορεί λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης να έχουν μεταφερθεί φερτά, από διάφορα σημεία και να τα έχουν μπλοκάρει. Μπορεί όντως να ήταν τόσο ισχυρή η βροχόπτωση που να ξεπέρασε τις δυνατότητες του συστήματος αυτού να ανταπεξέλθει» δήλωσε στο OPEN ο πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Ζώσης.

Και πρόσθεσε: «ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε επαναλαμβανόμενες αστοχίες του συστήματος, πρέπει να γίνει μια αυτοψία ή κάποιου είδους πόρισμα από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις. Ο μεγάλος όγκος φερτών υλικών που κατέβασε το ρέμα της Βούλας σε συνδυασμό με τα φρεάτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν τέτοιο όγκο νερού μετέτρεψαν και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε χείμαρρο λάσπης».

Κάτοικος Χαΐδαρίου: «Τα φρεάτια πρέπει να είναι βουλωμένα»

«Γέμισε το σπίτι νερά μέσα, τα φρεάτια πρέπει να είναι βουλωμένα» δήλωσε κάτοικος του Χαϊδαρίου το οποίο βούλιαξε στην κακοκαιρία καθώς στην Ηρώων Πολυτεχνείου τα ορμητικά νερά επειδή δεν έβρισκαν διέξοδο λόγω των βουλωμένων φρεατίων κατέληξαν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Εντωμεταξύ η  τροχαία και τις 2 ημέρες της κακοκαιρίας στην Αττική αναγκάστηκε να κλείσει για αρκετή ώρα την οδό Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας λόγω των βουλωμένων φρεατίων.

Υπ. Πολιτικής προστασίας Γλυφάδας: «Τα φρεάτια πετούσαν νερά»

Για τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης που έγινε χείμαρρος μίλησε η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας τονίζοντας «τα φρεάτια, αντί να εισρέουν τα νερά πετούσανε νερά είχανε γεμίσει όλοι οι υπόγειοι αγωγοί. Προφανώς, είναι σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή γιατί δεν είναι σχεδιασμένοι οι αγωγοί να δέχονται τέτοιο όγκο νερού»

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίαειδήσεις τώρα