Ελλάδα|27.08.2022 22:37

Κουφονήσια: Σε ενήλικα ανήκει η μία σορός στη σακούλα, ερωτήματα για τη δεύτερη - Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Newsroom

Δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη βρήκε τουρίστας που βρισκόταν εν πλω, στα Κουφονήσια, το απόγευμα του Σαββάτου. Κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη σορός ανήκει σε έναν ενήλικα, ενώ για τη δεύτερη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: «Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό, ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Το χρονικό

Οι δύο σοροί, σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, βρέθηκαν από τουρίστα. Το συγκεκριμένο μέσο αναφέρι πως ανήκουν σε ανθρώπους, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή.

Παράλληλα, τα πτώματα είναι σε πολύ προχωρημένη σήψη. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάξου, Βασίλη Ραπτάκη, κατά πάσα πιθανότητα «πρόκειται για έναν ενήλικα και έναν έφηβο που εικάζεται πως ήταν νεκροί για περισσότερο από ένα χρόνο».

Βρέθηκαν μέσα σε σακούλες

Τις σορούς εντόπισε μέσα σε λευκές σακούλες Ιταλός καπετάνιος θαλαμηγού, στην παραλία Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι.

Αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές και στελέχη του Λιμενικού μετέφεραν τις σορούς στο νοσοκομείο Νάξου ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να γίνει νεκροψία και να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουφονήσιαειδήσεις τώραΛιμενικό Σώμα