Ελλάδα|02.11.2018 10:52

Ακυρώθηκε η εξεταστική στα μαθήματα του καθηγητή «φακελάκη»

Τίμος Φακαλής

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου ακυρώθηκαν οι εξετάσεις Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2018 στα μαθήματα του υπόδικου καθηγητή Κωνσταντινούδη Κλεάνθη ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό φοιτητών του ΤΕΙ.

Επτά από αυτούς αναμένονταν να ορκιστούν τον Δεκέμβριο-ωστόσο αναβάλλεται η ορκωμοσία τους και θα ξαναδώσουν τα μαθήματα. Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας όρισε εμβόλιμη εξεταστική μέσα στον Νοέμβριο. Πρόκειται για τις εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένα με… 6. Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης δεν έχει συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο του τμήματος για να επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές από το νόμο εξαιτίας του μεγάλου όγκου της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καθηγητή και η ποία φτάνει τις 1000 σελίδες.

Σχολιάζοντας στο ΕΘΝΟΣ την απόφαση της Συγκλήτου ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης τόνισε ότι πρόθεση της Συγκλήτου δεν ήταν η τρομοκρατία των φοιτητών αλλά η διασφάλιση του κύρους των πτυχίων. Για το λόγο αυτό όπως είπε το ΤΕΙ δεν θα προχωρήσει σε ανάκληση πτυχίων αλλά περιορίζεται στην ακύρωση μόνο των δύο τελευταίων εξεταστικών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε όπως είπε ο κ. Χασάπης ότι μόλις ένα 10% των παιδιών συμμετείχαν στην παρακολούθηση των μαθημάτων του συγκεκριμένου καθηγητή ενώ τα ποσοστά επιτυχίας στα μαθήματά του άγγιζε μόλις το 1%.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο καθηγητής έκοβε φοιτητές του και στη συνέχεια τους προέτρεπε να κάνουν μαθήματα στο φροντιστήριο των συγκατηγορουμένων του, ενώ λάμβανε και «φακελάκια» από τους σπουδαστές για να τους περάσει, αλλά ζητούσε και ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριές του, για να τους βάλει καλό βαθμό.

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί, μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω, για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής.

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τους φοιτητές εγγυάται την επιτυχία με συμμετοχή στα τμήματα του φροντιστηρίου, ανεξάρτητα αν οι φοιτητές θα είναι επαρκώς προετοιμασμένοι στα υπό εξέταση μαθήματα.

καθηγητής φακελάκηςΤΕΙ Κεντρικής ΜακεδονίαςΚλεάνθης Κωνσταντινούδης