Ελλάδα|18.02.2019 10:29

Απομακρύνθηκε υποσταθμός της ΔΕΗ από αυλή σχολείου

Newsroom

Απομακρύνθηκε από τον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος εναέριος υποσταθμός της ΔΕΔΔΗΕ, οποίος βρισκόταν για περίπου δύο δεκαετίες στο σημείο.

Η απομάκρυνσή του αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα καθηγητών, μαθητών και γονιών του 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Πυλαίας και κατά καιρούς είχαν πολλές διαμαρτυρίες, αφού υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πρόκλησης άλλου ατυχήματος. 

Ο υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος στηριζόταν σε δύο ξύλινες κολώνες ύψους περίπου πέντε μέτρων και καταλάμβανε μεγάλο χώρο στο προαύλιο των δύο σχολείων. ενώ χαρακτηριζόταν από στελέχη του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ιδιαίτερα ισχυρός καθώς, διέθετε δύο μετασχηματιστές. 

Τα σχολεία είχαν παραχωρηθεί πέρυσι με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και ο τελευταίος, μόλις τα παρέλαβε, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του υποσταθμού.

Το 5ο και  6ο Δημοτικά Σχολεία Πυλαίας βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γεωργικής Σχολής και Αγίας Αναστασίας (Πράσινα Φανάρια), στη Δημοτική Ενότητα Πυλαίας και στεγάζουν συνολικά περίπου 400 μαθητές.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΔΕΔΗΕΙγνάτιος ΚαϊτεζίδηςσχολείοΔήμος Πυλαίας-Χορτιάτη