Ελλάδα|18.02.2019 11:21

Στη φθορά του χρόνου έχει αφεθεί το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά

Newsroom

Στη φθορά του χρόνου έχει αφεθεί το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αρχιτέκτονας μηχανικός και υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Αλέξης Μακρής, το συγκεκριμένο κτίριο κτίστηκε το 1895 (124 ετών), και αποτελεί εθνική ντροπή που βρίσκεται σε αυτό το χάλι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

«Υπάρχουν υποψίες ότι κατασκευάστηκε από τον Τσίλερ. Από εδώ ξεκίνησε ο Παύλος Μελάς τον αγώνα του για τη Μακεδονία και πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων», τόνισε ο ίδιος. Στην έλλειψη βούλησης απέδωσε ο κ. Μακρής την αδιαφορία για να σωθεί το αρχοντικό του Παύλου Μελά. Παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς το κήρυξε ομόφωνα εθνικό μνημείο και ο τότε υπουργός Πολιτισμού το κήρυξε διατηρητέο μνημείο, το πάλαι ποτέ εμβληματικό κτίριο έχει αφεθεί στην τύχη του. «Η μελέτη για την πλήρη αποκατάστασή του που εκπονήθηκε το 2012 έχει μείνει στα συρτάρια…» πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς.  

Μάλιστα, ο κ. Μακρής πρότεινε τόσο να αποκατασταθεί άμεσα το συγκεκριμένο κτίριο όσο και να μετατραπεί σε Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

σπίτιΠαύλος ΜελάςΚηφισιά