Ελλάδα|08.09.2022 09:40

Κηφισιά: 14χρονοι έπεσαν θύματα ληστείας από συμμορία ανηλίκων με μαχαίρι - Πώς κλεμμένο κινητό «έδωσε» τους δράστες

Ευλαμπία Ρέβη

Στιγμές τρόμου βίωσε μία παρέα ανηλίκων στην Κηφισιά. Ειδικότερα, νέο χτύπημα συμμορίας ανηλίκων καταγράφηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Κηφισιάς με θύματα τρεις 14χρονους.

Παρόλο που έγινε καταδίωξη των δραστών, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα συνέβησαν γύρω στις 22:30 όταν τα τρία παιδιά περπατούσαν αμέριμνα σε δρόμο της Κηφισιάς και ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά τους άλλοι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι έβγαλαν μαχαίρι και τους απείλησαν.

Οι 14χρονοι, πανικόβλητοι, τους έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και το ποσό των 10 ευρώ, όλα τα χρήματα δηλαδή που είχαν επάνω τους. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά η τεχνολογία τούς… πρόδωσε και έδωσε το στίγμα της τοποθεσίας τους στους αστυνομικούς.

Πώς το κλεμμένο κινητό «έδωσε» τους δράστες

Πιο αναλυτικά, λίγα λεπτά μετά τη ληστεία οι 14χρονοι έπεσαν επάνω σε περιπολία της ΕΛ.ΑΣ. και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του περιπολικού για το τι είχε συμβεί. Ο πατέρας, μάλιστα, του ενός ανηλίκου έδωσε στους αστυνομικούς και το στίγμα από την τοποθεσία των δραστών, το οποίο βρήκε μέσω εφαρμογής αναζήτησης του κλεμμένου κινητού του παιδιού του.

Έτσι, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οδό Μακεδονίας όπου και εντόπισαν τους τρεις δράστες, οι οποίοι στη θέα τους τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, αλλά τελικώς οι ανήλικοι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ανήλικοιΚηφισιάσυμμορία ανηλίκωνειδήσεις τώραμαχαίρισυμμορίαληστεία