Ελλάδα|08.09.2022 13:47

Σοκ από τα τρία περιστατικά βίας σε βάρος ανηλίκων σε Παγκράτι, Κηφισιά και Μαρούσι

Ευλαμπία Ρέβη

Νέο περιστατικό επίθεσης σε ανήλικους σημειώθηκε στο Παγκράτι το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γύρω στις 22:30 της Τετάρτης συμμορία περίπου δέκα ατόμων περικύκλωσε τρεις ανήλικους ηλικίας 15 και 16 ετών με σκοπό να τους ληστέψει την ώρα που περπατούσαν επί της οδού Ιλιάδος. Τα παιδιά αντιστάθηκαν σθεναρά και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, όμως, κάποιοι από τους δράστες έβγαλαν μαχαίρι και μάλιστα ένας δεν δίστασε να μαχαιρώσει έναν από τους δύο 15χρονους στο αριστερό πόδι. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους.

Το περιστατικό αυτό έρχεται στο φως λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκαν τρεις ανήλικοι στην Κηφισιά την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, αλλά της επίθεσης σε βάρος ενός 12χρονου στο Μαρούσι όπου τρεις 16χρονοι τον χτύπησαν άγρια και τον έκλεψαν ενώ έπαιζε στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Πηγές της Ασφάλειας τονίζουν στο ethnos.gr ότι εκτιμάται πως και στις τρεις περιπτώσεις δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για οργανωμένες συμμορίες που βρίσκονται ενδεχομένως πίσω και από άλλες επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων. Μάλιστα, όπως τονίζουν δεν αποκλείεται πίσω από την επίθεση σε Κηφισιά και Μαρούσι να βρίσκονται τα ίδια άτομα.

Tο γεγονός, πάντως, ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση των περιστατικών σε βάρος ανηλίκων από συνομήλικούς τους προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές. «Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Κυκλοφορούν με μαχαίρια, σιδερογροθιές και σουγιάδες, για να αρπάξουν από μαθητές τα κινητά τους τηλέφωνα και λιγοστά ευρώ», επισημαίνουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίαανήλικοιεπιθέσειςειδήσεις τώρασυμμορίες