Ελλάδα|13.09.2022 12:05

Αυτισμός: Το 1ο και μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για Εκπαιδευτικούς

Newsroom

Το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που αφορά αποκλειστικά τον Αυτισμό και πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών προσελκύει τον ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που θέλουν να λάβουν Πιστοποιητικό αποκλειστικά στον Αυτισμό και να πραγματοποιήσουν μοριοδοτούμενη εξ αποστάσως μετεκπαίδευση με την σφραγίδα του Κορυφαίου Πανεπιστημίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στον αυτισμό προκειμένου να αποκτήσουν γνώση για τον αυτισμό και τις δεξιότητες να εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της συχνότητας της διαταραχής αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ).

Αρχικά έμφαση δίνεται στην εξοικείωση με την έννοια του αυτιστικού φάσματος, τα διαγνωστικά κριτήρια, τη συχνότητα, την αιτιολογία, τα ελλείμματα, τις αισθητηριακές δυσκολίες και τις θεωρίες ερμηνείας των ελλειμμάτων.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδεύονται στη διεπιστημονική αξιολόγηση, στις αρχές εκπαίδευσης για τον αυτισμό, στην οργάνωση της εκπαίδευσης στη γενική και στην ειδική αγωγή και στις δομές υποστήριξης και εκπαίδευσης για ενήλικες με αυτισμό. Ακολουθεί εκπαίδευση σε προγράμματα παρέμβασης όπως στην εντατική αλληλεπίδραση, στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στο γλωσσικό πρόγραμμα Makaton, στο εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας Pecs, στις κοινωνικές ιστορίες, στο Hanen, στο Floortime και στη δομημένη εκπαίδευση Teacch.

Τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες εξοικειώνονται με τα μεταβατικά στάδια της οικογένειας που έχει παιδί με αυτισμό, την εκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων και αδελφών, τη ψυχοεκπαίδευση οικογένειας, τη συνεργασία οικογένειας-ειδικών, τις οργανώσεις  γονέων, τη διασύνδεση καιτη συνηγορία.

Μοριοδότηση Διορισμών, Προσλήψεων

Σύμφωνα με το νόμο μοριοδοτεί διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών καθώς και κρίσεις

Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος πραγματοποιούνται εδώ

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε τους νέους Πίνακες Γενικής - Ειδικής Αγωγής το 2023 και το 2024

Υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά του Παν.Λευκωσίας και Παν.Πατρών σε Ειδική Αγωγή και Διαπολιτισμική μέσω του alfavita.gr

αυτισμόςμοριοδότησηειδήσεις τώραΠανεπιστήμιο Πατρών