Ελλάδα|18.02.2019 17:23

Λίνα Κοεμτζή: Μαρτυρία για δύο υπόπτους που έψαχναν στικάκι πάνω από τη σορό

Βασίλης Παπαναστασούλης

Μάρτυρας- κλειδί κατέθεσε στις αρχές για ύποπτες κινήσεις δύο αγνώστων που φέρονται ότι συνδέονται με το θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή, στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγες ημέρες ο άνθρωπος που είδε την πτώση της άτυχης κοπέλας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ κατέθεσε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας. 

Τα λεγόμενα του, για τους δύο άνδρες που τοποθετούνται στο κάδρο των εμπλεκομένων, καταμαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για  αυτοκτονία αλλά ενισχύουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας όπως υποστηρίζει και το οικογένεια της φοιτήτριας που θέτει ως πάγιο αίτημα την κατά αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και την αναπαράσταση του περιστατικού. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται ότι κατέθεσε όσα γνωρίζει στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.   

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρους Αντώνη Ξυλουργίδη, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της 22χρονης και μετέφερε την μαρτυρία, οι δύο ύποπτοι άνδρες αναζητούσαν ένα αντικείμενο όταν βρέθηκαν πάνω από το σώμα της νεκρής και στον περιβάλλοντα χώρο. «Δεν έχουν αναζητηθεί εικόνες από κάμερες παρακείμενων τραπεζών από τις αρχές. Ο μάρτυρας ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και στην αστυνομία μόλις αντιλήφθηκε το τραγικό περιστατικό της πτώσης. Αρχικά φοβήθηκε να μιλήσει για την παρουσία των δύο ανδρών αλλά στη συνέχεια ένιωθε τύψεις και ήθελε να πει την αλήθεια» επισήμανε ο δικηγόρος.  

«Έδωσε στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των δύο ύποπτων επισημαίνοντας ότι υπήρχε φύλακας στην εστία του ΑΠΘ και ότι η κοπέλα δεν ήταν μόνη στον 9ο όροφο της οικοδομής. Μας ενδιαφέρει να να ανακαλύψουμε τι έγινε το μοιραίο βράδυ .Υπάρχει μαρτυρία για ένα στικάκι που έψαχναν οι δύο ύποπτες άνδρες  αλλά δεν μπορώ να υποθέσω τι περιείχε. Η μαρτυρία πάντως περιγράφει μιαν εικόνα δύο νευρικών ανθρώπων που έψαχναν κάτι...» συμπλήρωσε ο κ. Ξυλουργίδης τονίζοντας πως οι πληροφορίες του μάρτυρα επιβεβαιώνουν την υπόνοια της οικογένειας του θύματος ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια .

Με εισαγγελική παραγγελία διεξάγεται νέα έρευνα για το θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας από τα Γιαννιτσά. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αθηνά Κωνσταντινίδου η οποία εποπτεύει την προκαταρκτική εξέταση επέστρεψε τη δικογραφία στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένες προανακριτικές πράξεις και να ερευνηθούν ηλεκτρονικά αρχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους”. 

Στη συνέχεια, θα γίνει νέα ποινική αξιολόγηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την αστυνομική έρευνα. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε  και η μητέρα της άτυχης Λίνας Κοεμτζή η οποία επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με την κυρία Κωνσταντινίδου, στο πλαίσιο του προσωπικού αγώνα που δίνει για την ανεύρεση της αλήθειας που θα φωτίσει τις συνθήκες θανάτου της κόρης της.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας αμφισβητεί ότι η κόρη της πήδηξε μόνη της αλλά πιστεύει ότι την έσπρωξαν και ότι κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από αυτή την ενέργεια ενώ έχει καταγγείλει ότι άγνωστοι δράστες εκβίαζαν την κόρη της ότι θα δημοσιοποιήσουν ερωτικό υλικό που διέθεταν για αυτήν ενώ την πίεζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέληση της. Η Λίνα Κοεμτζή βρέθηκε νεκρή μπροστά στην φοιτητική εστία του ΑΠΘ, στις 26 Νοεμβρίου 2016, και ο θάνατος της αποδόθηκε σε πτώση από ύψος.

φοιτητέςΑΠΘΛίνα Κοεμτζή