Ελλάδα|13.09.2022 22:15

Διαψεύδει το Λιμενικό τα τουρκικά ΜΜΕ που γράφουν για «θάνατο έξι μεταναστών» στο Αιγαίο

Newsroom

Σε κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για νέες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό, με αποτέλεσμα τον «θάνατο έξι μεταναστών», προχώρησε το βράδυ της Τρίτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή του λιμενικού σώματος σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ, με έκτακτη είδηση το απόγευμα της Τρίτης, κατηγορούν την Ελλάδα ότι άφησε να πεθάνουν έξι άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο μωρά, τρία παιδιά και μία γυναίκα στο Αιγαίο, μετά από απώθηση της βάρκας τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όπως αναφέρουν:

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 00:10, μετά την πληροφορία ότι βρισκόταν ομάδα παράτυπων μεταναστών σε σωσίβιες σχεδίες ανοιχτά του Marmaris Kizilburun, δύο σκάφη του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και συνολικά 66 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από τις τρεις σωσίβιες λέμβους που εντοπίστηκαν. Αγνοούνται άλλα πέντε άτομα.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από την Τρίπολη/Λίβανο στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με ξύλινη βάρκα μήκους 15 μέτρων για να πάνε στην Ιταλία και ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας για ανεφοδιασμό. Η βάρκα έφτασε στις ακτές της Ρόδου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Έγινε γνωστό ότι αφού επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τους πήραν τα τιμαλφή τους, επιβιβάστηκαν σε συνολικά τέσσερις σωσίβιες σχεδίες σε σημείο κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τους άφησαν να τους παρασύρει το ρεύμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΛιμενικό Σώμαλιμενικόμετανάστες