Ελλάδα|14.09.2022 15:57

Καταδίωξη μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο ΟΑΚΑ άφησε άφωνους εκατοντάδες μαθητές

Κώστας Ασημακόπουλος

Μπορεί το Ράλλυ Ακρόπολις να ολοκληρώθηκε αλλά η ειδικά διαμορφωμένη πίστα πάνω στην οποία έγινε η πρώτη υπέρ ειδική διαδρομή στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο όχι μόνο παραμένει στη θέση της αλλά φιλοξενεί σπουδαίες δράσεις με τη συμμετοχή φορέων και μαθητών που έχουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν γνώση και εμπειρία από την ιδανική οδηγική συμπεριφορά. Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτοσχέδια καταδίωξη

Η πίστα του ΟΑΚΑ από το πρωί γέμισε με εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα περιπολικά και τις μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας και να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μία επίδειξη από την εκπαίδευση των δικυκλιστών αλλά και μία αυτοσχέδια καταδίωξη.

«Θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί από εμάς»

«Σήμερα η Αστυνομία και οι μικροί μαθητές στείλαμε το μήνυμα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφαλή οδήγηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτοί οι μικροί μαθητές όταν θα μεγαλώσουν θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί από εμάς», είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωσταντίνος Σκούμας.

«Θεματικές που δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά»

«Τα παιδιά είδαν από κοντά ποια είναι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και πως οι αστυνομικοί εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μέσα από όλες αυτές τις θεματικές έχουμε ως στόχο να δίνουμε ερεθίσματα στα παιδιά και, ειδικά, στα θέματα της οδικής ασφάλειας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Ενθουσιάστηκαν τα παιδιά»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου είπε: «Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να περάσουμε με ρεαλιστικό τρόπο στα παιδιά την αντίληψη ότι τηρούμε τους κανόνες, σεβόμαστε την οδήγηση και γινόμαστε καλύτεροι οδηγοί. Για να γίνουν αυτά απαιτείται πειθαρχία και καλή γνώση οδηγικής συμπεριφοράς. Τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί έγιναν επιδείξεις, πραγματοποιήθηκε καταδίωξη, έγινε παρουσίαση της Άμεσης Δράσης και πιστεύουμε ότι αυτό βοηθάει για να έρθουν τα παιδιά κοντά στην Αστυνομία ώστε να ξέρουν ότι ο αστυνομικός είναι ο φύλακας - άγγελός τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ομάδα ΔΙΑΣοδήγησηΟΑΚΑμαθητέςΡάλι Ακρόπολις