Ελλάδα|18.02.2019 19:58

Στη φυλακή τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία Σταματιάδη

Σοφία Σπίγγου

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους ως μέλη της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες, μεταξύ των οποίων κι εκείνη στο σπίτι του επιχειρηματία Αλεξάνδρου Σταματιάδη, που κατέληξε σε φόνο.

Μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, μόνο ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς πρόκειται για ΑμΕΑ. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις, αλλά φέρεται να μην είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία η οποία κατέληξε στη δολοφονία Σταματιάδη.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είχαν ήδη ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις τη συμμετοχή τους στη σπείρα, αλλά ο κατηγορούμενος που έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία, παραμένει καταζητούμενος. Μάλιστα, φέρεται λίγες ώρες μετά το έγκλημα να πέρασε τα σύνορα και να εξαφανίστηκε στην Αλβανία. Επιπλέον, ένα ακόμη μελος της σπείρας που συμμετείχε και στη συγκεκριμένη ληστεία, έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοση του.

Η σπείρα, στην οποία αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες, ταυτοποιήθηκε με το φόνο του επιχειρηματία εξαιτίας ενός αγριογούρουνου. Μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στη Σπάρτη για διάρρηξη και στη διαδρομή είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους ένα αγριογούρουνο. Ένας από τους κατηγορούμενους πυροβόλησε το ζώο με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόνο Σταματιάδη. Οι κάλυκες βρέθηκαν από την αστυνομία όταν οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα μετά την αποτυχημένη διάρρηξη ενος ATM.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Αλέξανδρος ΣταματιάδηςΔολοφονία Σταματιάδη