Μπουτάρης: Πλάκα μνήμης για τους Πόντιους στην Πλατεία Ελευθερίας
Τίμος ΦακαλήςΤην τοποθέτηση μιας πλάκας αναφοράς για τους πρόσφυγες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία στην πλατεία Ελευθερίας θα εξετάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Την ανακοίνωση έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας (18.02).
Την πρόταση για την τοποθέτηση μνημείου για τη Γενοκτονία Ποντίων και Μικρασιατών, είχε κάνει στο παρελθόν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης, καθώς σε αυτήν την πλατεία είχαν αφιχθεί οι επιζώντες στη Θεσσαλονίκη.
«Το εισηγήθηκα και στην Εκτελεστική Επιτροπή και θα το εξετάσουμε πως θα γίνει αρχιτεκτονικά, να μπει μια πλάκα αναφοράς η οποία να σηματοδοτεί ότι σε αυτό το σημείο ήταν και ο χώρος υποδοχής των προσφύγων, πριν μεταφερθούν στην Καλαμαριά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (18.02) υπογράφηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου για τη «Βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας».
Το έργο έχει ως αντικείμενο την ανάπλαση-επιφανειακή διαμόρφωση και βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνολικό εμβαδόν 10 στρεμμάτων.
- Μεγάλη φωτιά σε τουριστικά σκάφη στους Παξούς - Βίντεο από το σημείο
- ΣΤΑΣΥ: Η Ελλάδα του 2026 φοβάται ακόμη τα χρώματα του ουράνιου τόξου
- Απίστευτη εικόνα στη Λέσβο: Αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στον αεροδιάδρομο
- Κοκαΐνη σε 14χρονη, στρατολόγηση μαθητών και διακίνηση σε σχολεία - Πώς δρούσε το κύκλωμα των Βορείων Προαστίων