Ελλάδα|18.02.2019 20:59

Πρύτανης ΑΠΘ: Υποχωρεί η διακίνηση ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο

Τίμος Φακαλής

«Η σύμπραξη πανεπιστημίου και δήμου Θεσσαλονίκης στην καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών φέρνει αποτελέσματα. Υπάρχει παρέμβαση της αστυνομίας. Ωστόσο δεν έχει απολύτως λυθεί το πρόβλημα» παραδέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας στο περιθώριο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης σε κτίριο του ΟΛΘ. 

«Γίνονται συνεχώς συλλήψεις. Και όλοι παίρνουν το μήνυμα» είπε ο κ. Μήτκας με την επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ρίας Καλφακάκου να συμφωνεί με τον πρύτανη ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο ακαδημαϊκό κάμπους, αποδίδοντας, ωστόσο, την καλυτερη εικόνα στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. 

Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε κτίριο του ΟΛΘ 

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του Μουσείου υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του δήμου Θεσσαλονίκης, στην ιδιοκτησία του οποίου ήρθε το προηγούμενο διάστημα το κτήριο Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δεν παραχωρείται ο χώρος αλλά γίνεται μια σύμπραξη μεταξύ δήμου και πανεπιστημίου. Υπογράμμισε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΛΘ, για οικονομική ενίσχυση του Μουσείου και να δοθεί μεγαλύτερος χώρος για αυτό.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Ιδρύματος Περικλή Μήτκα, θα γίνουν προσπάθειες, ώστε έως τον Σεπτέμβριο να έχει στηθεί έστω μια συλλογή στο Μουσείο, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτήριο και μεταξύ άλλων θα εκτεθούν συλλογές των απολιθωμάτων, εντόμων, φυτών που βρίσκονται σε διάφορες τμήματα του ιδρύματος.

ΑΠΘΠερικλής Μήτκαςναρκωτικάπρύτανης