Ελλάδα|19.02.2019 12:13

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία

Newsroom

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου θα ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Στο εδώλιο θα καθίσουν η 39χρονη σύζυγος του γιατρού και ο εραστής της, ένας 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς ήταν αυτός που έστησε καρτέρι στον άτυχο γιατρό, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ. Η 39χρονη κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία καθώς φέρεται ότι παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενό της για την εκτέλεση του σχεδίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, λαμβάνει σοβαρά υπόψη ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο γάμος του καρδιολόγου με την 39χρονη είχε διαταραχθεί από το 2016. Το θύμα είχε προτείνει κάποιες λύσεις για την πορεία της σχέσης τους με γνώμονα το παιδί, όμως η σύζυγος ζητούσε χρόνο να το σκεφτεί. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο καρδιολόγος φέρεται να ανακοίνωσε πλέον την απόφασή του να αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του καρδιολόγου σημειώθηκε στην περιοχή «Πιλαλήματα» της Σητείας τον Οκτώβριο του 2017, όπου ο 37χρονος είχε στήσει ενέδρα στον γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη.

Μόλις πέρασε με το αυτοκίνητό του, ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Αρχικά ο γιατρός τραυματίστηκε και το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Ωστόσο μόλις βγήκε για να ζητήσει βοήθεια ο δράστης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΣητείαδολοφονίακαρδιολόγοςΛασίθι