Ελλάδα|26.09.2022 08:24

Κυπαρισσία: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του βρέφους που νοσηλεύεται με σύνδρομο ανατάραξης

Newsroom

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο πατέρας του 4 μηνών βρέφους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγιά Σοφία» με σύνδρομο ανατάραξης.

Το χρονικό

Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και από εκεί με σπασμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί  διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής και αποφάσισαν να διασωληνωθεί και να φύγει για Νοσοκομείο της Αττικής.

Το βρέφος έφερε εμφανή τραύματα και συμπτώματα «συνδρόμου ανατάραξης», σύμφωνα με την αστυνομία

Ο 20χρονος πατέρας και 20χρονη η μητέρα, εκλήθησαν από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν. Άμεσα άρχισαν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς και εκείνο της κακοποίησης, αφού τα σημάδια στο κορμί του παιδιού ήταν εμφανή.

To απόγευμα συνελήφθη ο πατέρας, με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωριό της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια. Όπως αναφέρει το best-tv.gr, ήταν εκείνος που προκάλεσε το σύνδρομο στο βρέφος, ενώ είχε αναλάβει τη φροντίδα του εν απουσία της συζύγου του. Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.

Τι είναι το σύνδρομο ανατάραξης βρέφους 

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜεσσηνίαΚυπαρισσίασύλληψηενδοοικογενειακή βίακακοποίησηβρέφοςειδήσεις τώρα