Ελλάδα|27.09.2022 17:52

Αλεξάνδρα Νάση: Η εκπαιδευτικός που διδάσκει τα παιδιά με τραγούδια - Μπέλλου και Αγγελάκας γίνονται μάθημα στα χείλη τους

Newsroom

Μια πρωτότυπη ιδέα για να διδάσκει τους μαθητές της, πέρα από το πλαίσιο της συνηθισμένης διδασκαλίας, είχε η εκπαιδευτικός, Αλεξάνδρα Νάση, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Εμείς» του OPEN TV. Όπως η ίδια περιγράφει στην κάμερα, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα όταν δοκίμασε ένα σεμινάριο μέσα από το οποίο ήθελε να διαπιστώσει αν τελικά ο στίχος διδάσκεται ή απλώς είναι ένα ταλέντο των ανθρώπων.

«Στο μάθημα παίρνουμε τους κανόνες γραμματικής και τους κάνουμε στιχάκια με ρυθμό. Στόχος είναι να μαθαίνουμε πιο εύκολα και με περισσότερη διασκέδαση», τονίζει.

Η κυρία Νάση εξηγεί πως αν για παράδειγμα θέλει να πει στους μαθητές της για τη Μικρασιατική καταστροφή, θα χρησιμοποιήσει τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου, ώστε τα παιδιά να θυμούνται την ημερομηνία, ενώ αν αναφερθεί στους πρόσφυγες, θα μιλήσει για την Ταξιδιάρα Ψυχή του Γιάννη Αγγελάκα.

«Μας αρέσει να ξαπλώνουμε στο πάτωμα, να βγαίνουμε έξω και να ακούμε μουσική. Κάνουμε ό,τι νιώθουμε το οποίο προσδίδει χαρά στη διαδικασία της μάθησης», σημειώνει στο OPEN.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δασκάλατραγούδιαμαθήματαειδήσεις τώρα