Ελλάδα|28.09.2022 10:28

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις οβίδες έχουν βρεθεί σε οικόπεδο της Λέοντος Σοφού

Newsroom

Συναγερμός σήμανε για τέταρτη φορά στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε και τέταρτη οξειδωμένη οβίδα, από κλιμάκιο του στρατού. Εκπαιδευμένα στελέχη από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού (ΤΕΝΞ) βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης στο οικόπεδο, όπου τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν τρία ενεργά βλήματα όλμου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι πυροτεχνουργοί του στρατού θα τη μεταφέρουν στο πεδίο βολής για εξουδετέρωση, όπως συνέβη και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, και θα ξεκινήσουν εκ νέου οι χωματουργικές εργασίες στο εργοτάξιο. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, χωρίς όμως να έχει κλείσει ο δρόμος.

Ο χώρος φυλάσσεται καθ' όλο το 24ωρο και η είσοδος απαγορεύεται σε οποιονδήποτε από τους αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως στον εν λόγω χώρο είχαν ξεκινήσει εργασίες για την θεμελίωση του 9όρφου ξενοδοχείου που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί και οι οποίες σταμάτησαν λόγω οξειδωμένων οβίδων που εντοπίστηκαν. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηοβίδαοικόπεδοειδήσεις τώρα