Ελλάδα|29.09.2022 17:58

Ειδικό Δικαστήριο: Αρνούνται τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Σοφία Φασουλάκη

Αθώοι δήλωσαν ενώπιον των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί, σύμφωνα με την κατηγορία, δε διαβίβασαν στη βουλή την αναφορά του ΠΑΣΟΚ (το 2017) σε βάρος των τότε υπουργών Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και αμέσως μετά η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έκανε λόγο για ψεύδη τα οποία θα αποδειχθούν, ενώ ο Δ. Παπαγγελοπουλος,  δήλωσε ότι είναι «αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας», συμπληρώνοντας πως «τα έγγραφα της καταγγελίας κατατέθηκαν στην εισαγγελέα Ελένη Ραϊκου (προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς) και αυτή τα έθεσε στον φάκελο της Novartis».

«Αυταπόδεικτα τα ψεύδη των καταγγελλόντων»

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του αποδίδεται, ότι ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελείς που χειρίζονταν υποθέσεις, ο πρώην υπουργός είπε: «Σε ό,τι αφορά καταγγελίες από τους εισαγγελείς, θα αντικρούσω όχι με τον δικό μου λόγο στον δικό τους λόγο, αλλά με τον δικό τους λόγο, όπου κατέθεσαν (σε εισαγγελείς και τη Βουλή) διότι υπέπεσαν σε αντιφάσεις που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελένη ΡάικουΕλένη Τουλουπάκηειδήσεις τώραΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςNovartisΕιδικό Δικαστήριο