Ελλάδα|02.11.2018 14:00

Κρήτη: Μπέρδεψε ρακή με σκιαγραφικό και κατέληξε στην εντατική

Newsroom

Ένας ηλικιωμένος ασθενής στην Κρήτη πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο για έναν έλεγχο ρουτίνας στο πεπτικό του σύστημα αλλά κατέληξε στην εντατική! 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έφερε μαζί του σε μια σακούλα ένα μπουκάλι με ρακή και καλτσούνια. Αυτό ήταν αρκετό για να συμβεί ένα μεγάλο μπέρδεμα που τον οδήγησε στη ΜΕΘ, απ' όπου ευτυχώς πήρε εξιτήριο. Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να υποβληθεί σε μια αξονική και για το σκοπό αυτό θα έπινε σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό. 

Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε, το οποίο είχε και σχέση με τον χώρο της υγείας, ο ηλικιωμένος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς, το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις», ήταν η απάντηση. 

Δεν είναι γνωστή η ακριβής ποσότητα ρακής που κατανάλωσε ο ασθενής αλλά ξαφνικά ο άνθρωπος άρχισε να κάνει εμετό ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε ότι αντί για σκιαγραφικό έπινε ρακή. 

Ο ηλικιωμένος τελικά είναι καλά στην υγεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

νοσοκομείαΚρήτη