Ελλάδα|05.10.2022 10:06

Πλησιάζει η ώρα του δρομολογίου Σμύρνη - Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του «Smyrna di Levante» την Κυριακή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μια γέφυρα φιλίας και εμπορικής συνεργασίας, είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία. Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το «Smyrna di Levante», το πλοίο της Levante Ferries που θα πραγματοποιεί την πολυαναμενόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης.

Εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της πόλης, πρόκειται να ξεναγηθούν στο σκάφος, σε ένα δίωρο γνωριμίας, το απόγευμα της Κυριακής, 6-8μμ.

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στη Δραπετσώνα, όπου βρίσκεται ως σήμερα και από όπου θα ξεκινήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Το «Smyrna di Levante» πρόκειται να αναχωρήσει τη Δευτέρα το απόγευμα για το λιμάνι της Σμύρνης, για δοκιμαστικό δρομολόγιο. Μετά την διεξαγωγή του δοκιμαστικού δρομολογίου, θα ανακοινωθούν οι μέρες και ώρες των τακτικών δρομολογίων.

Το Smyrna di Levante έχει μήκος 158 μέτρα, πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα του είναι 20 κόμβοι την ώρα, δηλ το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες. Εχει τη δυνατόητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες. Διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηπλοίοειδήσεις τώραΣμύρνηακτοπλοϊκή σύνδεση