Ελλάδα|05.10.2022 17:30

Βίντεο-ντοκουμέντο με την τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα - Η ανάρτηση Μηταράκη

Newsroom

Βίντεο - ντοκουμέντο με άνδρες του τουρκικού λιμενικού που προωθούν βίαια σκάφος με μετανάστες προς την Ελλάδα, ανήρτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν πρόσφυγα, ο οποίος διασώθηκε από την Ελλάδα, με τον Νότη Μηταράκη να αναφέρει: «Πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή που προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα».

Όπως τονίζει, «Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ενάντια σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας. Ό, τι και να κάνεις, εμείς θα κάνουμε πάντα ό, τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε». 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι ο κόσμος δε βγάζει άχνα: «Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Βγάζει άχνα ο κόσμος;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςΝότης ΜηταράκηςΤουρκίαειδήσεις τώρατουρκική ακτοφυλακήμεταναστευτικό