Ελλάδα|06.10.2022 15:00

Θεσσαλονίκη: Τρεις ξυλοδαρμοί εργαζόμενων στην καθαριότητα σε λίγους μήνες - Θόρυβος και μικρογρατζουνιές οι αφορμές

Newsroom

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε εργαζόμενος στην Καθαριότητα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη, ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας.

Μάλιστα, ο εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο χρειάστηκε να διακομισθεί και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για ράμματα στο κεφάλι. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βίας μέσα σε τρεις μήνες, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού-Ευόσμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, επί της οδού Πλάτωνος, στο ύψος της παιδικής χαράς, όταν το απορριμματοφόρο, την ώρα της αποκομιδής, γρατζούνισε σταθμευμένο αυτοκίνητο μίας γυναίκας.

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Χτύπησαν υπάλληλο γιατί ενοχλήθηκαν από το θόρυβο του απορριμματοφόρου 

Το περιστατικό επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ethnos.gr και ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι και στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκαν βίαια περιστατικά στην υπηρεσία καθαριότητας. 

«Κάποια στιγμή κάποιος δημότης ενοχλήθηκε από το θόρυβο του απορριμματοφόρου ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Πολιτείας και κατέβηκε και ξυλοφόρτωσε τον υπάλληλο. Είχαμε περιστατικά βίας το προηγούμενο διάστημα. Από κει και πέρα,  όμως, δεν μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που ξεσπούν σε βία.

Καταδικάζουμε την βία. Πόσο μάλλον όταν συμβαίνει σε υπάλληλο του δήμου. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αδικήθηκε και θα αναγνωρίσουμε την όποια ευθύνη βαρύνει και την δικιά μας μεριά»,  σημειώνει ο δήμαρχος.

Σωματείο Εργαζομένων: Τι περιμένει η Διοίκηση, να θρηνήσουμε θύματα;

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, «έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, καθώς και στην επίθεση που δέχθηκαν δύο εργαζόμενοι του Τμήματος Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, από τραμπούκους, εν ώρα εργασίας στο θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους, τους οποίους προπηλάκισαν, έβρισαν χυδαία, χειροδίκησαν εναντίον τους και τους απείλησαν να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους και ότι ξέρουν που βρίσκονται», ενώ τονίζουν πως η δημοτική αρχή προχώρησε σε καμία νόμιμη ενέργεια, όπως η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

«Σε διάστημα τριών μηνών τρία σοβαρά περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων του Δήμου την ώρα που εκτελούσαν τα εργασιακά τους καθήκοντα από νταήδες και τραμπούκους. Τι περιμένει η Διοίκηση, να θρηνήσουμε θύματα;», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηξυλοδαρμόςκαθαριότηταειδήσεις τώραεργαζόμενος