Ελλάδα|20.02.2019 21:29

Νέστος: Εντοπίστηκε νεκρός ψαράς

Newsroom

Πήγε να σώσει τον θείο του που έπεσε στη θάλασσα, όμως τα ρούχα και οι μπότες του γέμισαν νερό και πνίγηκε. Ένα αλιευτικό σκάφος που βρήκε για ψάρεμα στις εκβολές του Νέστου, στο ύψος της Κεραμωτής Καβάλας, εντόπισε μία σορό να επιπλέει στη θάλασσα, ενώ δίπλα της ήταν ένας άλλος άντρας αναίσθητος. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους περισυνέλλεξε τα δύο άτομα και παράλληλα ενημέρωσε το λιμεναρχείο Κεραμωτής.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι ο 38χρονος ήταν νεκρός, ενώ ο 53χρονος συνήλθε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Kαβάλας.

Θείος και ανιψιός με καταγωγή από την Γεωργία πήγαν χθες το πρωί στο σημείο για να ψαρέψουν με καλάμια. Σε μια στιγμή ο 53χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως ο ανιψιός του βούτηξε να τον σώσει, αλλά οι ψηλές λαστιχένιες μπότες του γέμισαν νερό, όπως και η ολόσωμη φόρμα που φορούσε, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να πνιγεί. Παρά τις εκκλήσεις του για βοήθεια ο 53χρονος δεν έβρισκε κάποιον για να τραβήξει τον ανιψιό του κι ο ίδιος κατάφερε με δυσκολία να κρατηθεί στην επιφάνεια.

«Στο σημείο εκείνο, όπου εκβάλλει ο Νέστος στη θάλασσα, υπάρχουν ισχυρά ρεύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά. Οι ερασιτέχνες ψαράδες φορούν ψηλές λαστιχένιες μπότες, ολόσωμες φόρμες και πλαστικά μπουφάν που παίρνουν νερό, φουσκώνουν και τραβούν το σώμα προς το νερό», είπε στο «Έθνος», ο πρόεδρος Αλιέων Γρι-Γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός.

Ο ίδιος θυμάται τις ώρες αγωνίας που έζησε ακριβώς πριν έναν χρόνο όταν πηγαίνοντας για ψάρεμα ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο Καβάλας ότι αγνοούνταν ένας ψαράς που είχε βγει για χταπόδια σε μικρή απόσταση από την ακτή, στην Νέα Πέραμο.

Συμμετέχοντας μαζί με άλλους συναδέλφους του στις έρευνες του λιμενικού σώματος εντόπισε κάποια στιγμή την μικρή, μόλις 4 μέτρων βάρκα του ψαρά που αγνοούνταν και διαπίστωσε ότι ανήκε σε έναν από τους καλύτερους φίλους του. Πριν συνέλθει από το σοκ, είδε να επιπλέει στη θάλασσα η σορός του. Ο 63χρονος Αθ. Κ. ανασύρθηκε νεκρός και όπως προέκυψε ο θάνατός του οφείλονταν σε πνιγμό.

«Όσοι είμαστε στη θάλασσα βοηθούμε πάντα στις έρευνες που γίνονται από το λιμενικό σώμα. Είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά επαγγελματίες. Αφήνουμε στην άκρη όποια δουλειά έχουμε και ψάχνουμε. Η θάλασσα δεν αστειεύεται. Πρέπει να την σεβόμαστε και να μην κάνουμε παράτολμα πράγματα», δήλωσε ο κ. Μανιός.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ψαράςΝέστοςΚαβάλα