Ελλάδα|09.10.2022 01:02

Σεισμός τώρα: Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική

Newsroom

Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγα λεπτά μετά τη 1:00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο εντοπίζεται στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα νοτιοδυτικά των Αντικύρων, δηλαδή νότια από την Αράχοβα και νοτιοανατολικά από την Ιτέα στον νομό Φωκίδας.

Σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,0 Ρίχτερ γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την αναθεωρημένη λύση. 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επίκεντρο του σεισμού είναι ο οικισμός «Μακριά Μαλλιά» στην χερσόνησο Παρνασσίδας στον νομό Φωκίδας, ο οποίος βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Δεσφίνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται τελικά στα 13,3 χιλιόμετρα και όχι στα 10, όπως ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας δήλωσε στο ethnos.gr για τον σεισμό: «Ήταν δυνατή η δόνηση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Ο κόσμος ανησύχησε αλλά παραμένει κανονικά μέσα στα σπίτια του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμόςσεισμός τώραΑττικήΦωκίδα