Ελλάδα|14.10.2022 16:00

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις - Οι κατηγορούμενοι μεταφέρονται σε φυλακές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό έρχονται στο φως της δημοσιότητας, εν αναμονή νέων συλλήψεων και της απολογίας της μητέρας του παιδιού στην ανακρίτρια και των προκλητικών ισχυρισμών του 53χρονου και του 42χρονου κατηγορούμενου.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στο να ξεκαθαρίσουν αν υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων στο οποίο συμμετείχε ο 53χρονος και το πρόσωπο κλειδί σε αυτή την έρευνα θεωρείται ο «άνδρας μυστήριο», που σύμφωνα με κατάθεση του ίδιου του παιδιού, πολλές φορές την συνόδευε σε αυτοκίνητα και δωμάτια, όταν άλλοι άνδρες την κακοποιούσαν.

Την ίδια στιγμή ελέγχονται τα ηλεκτρονικά στοιχεία των συλληφθέντων, δηλαδή ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι προκειμένου να εντοπίσουν τα δεκάδες άτομα που έστελνα μηνύματα στον Ηλία Μίχο προκειμένου να κανονίσουν «ραντεβού» και να κακοποιήσουν το παιδί.

Η 12χρονη βρίσκεται ακόμα σε κατάστασή σοκ και ακόμα δεν έχει μπορέσει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές.

Έρχονται νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN ο Γιάννης Ρήγος, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση βιασμού και έκδοσης του παιδιού. Η Αστυνομία έχει δώσεις στοιχεία στην ανακρίτρια και εκείνη αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για να βγουν τα εντάλματα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η μητέρα τη; 12χρονης παραμένει στον τρίτο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας. Οι δύο κατηγορούμενοι συλληφθέντες παραμένουν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Τις επόμενες ώρες ο 53χρονος Ηλίας Μίχος αναμένεται να μεταφερθεί αύριο στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης θα μεταφερθεί στην Τρίπολη

Δεν έχει μιλήσει για τη μητέρα η 12χρονη 

Οι φορές που έχει κληθεί στο Ανηλίκων η 12χρονη είναι τρεις. Η τελευταία ήταν την Τετάρτη, όπου με ειδικούς χειρισμούς και παρουσία παιδοψυχολόγου το παιδί προσεγγίστηκε μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και μίλησε στους αστυνομικούς για περίπου μία ώρα. Τόσο σε αυτήν τη συζήτηση όσο και στις άλλες δύο καταθέσεις η 12χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν έχει πει τίποτα για τη μητέρα της και για το αν είχε ρόλο και λόγο στην κακοποίηση και εκμετάλλευσή της. Ποιο είναι, όμως, το άτομο που πήγαινε μαζί της στα ραντεβού;

Αστυνομικές πηγές τονίζουν στο ethnos.gr ότι σε φωτογραφίες που έδειξαν στην ανήλικη αναγνώρισε τον άνδρα αυτόν και μάλιστα είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. 

Τη Δευτέρα η απολογία της μητέρας - Σταθερά αρνείται τις κατηγορίες

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ειδικό χώρο στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πέρασε για δεύτερο βράδυ η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι η 37χρονη εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, δεν έχει ζητήσει κάτι το ιδιαίτερο και παραμένει σιωπηλή.

Στο μεταξύ, ο πατέρας του 12χρονου παιδιού αναμένεται να δικαστεί στις 26 Οκτωβρίου μετά τη σύλληψή του για μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας κατά τη διάρκεια έρευνας που διενέργησε η Αστυνομία. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι δε γνώριζε τίποτα και ότι δυστυχώς λόγω των εξαρτήσεών του δεν μπόρεσε να βοηθήσει το μικρότερο παιδί του, αλλά και να σταθεί δίπλα στα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια της 12χρονης που έχει αποκτήσει με την 37χρονη. 

Στο Παίδων τα αδέρφια της 12χρονης

Οι αστυνομικοί, πάντως, θα εξετάσουν και τα 7 αδέλφια της 12χρονης εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα και έχουν μεταφερθεί μαζί με το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να έχουν στήριξη από παιδοψυχολόγους αλλά και να τα δουν ιατροδικαστές. Τα δύο ενήλικα παιδιά ζουν με τους παππούδες τους και εκείνα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν, παρουσία ειδικών. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η 12χρονη να μην είναι το μόνο παιδί της οικογένειας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο, αλλά ήδη έχουμε λάβει υπόψιν μας στοιχεία τα οποία μένει να αναλυθούν», επισημαίνει στο ethnos.gr ανώτατη πηγή. 

Πόσοι παιδοβιαστές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών

Πάντως ο κύριος όγκος της έρευνας επικεντρώνεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μόνο στο κινητό του παιδιού πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν πάνω από 300 καταχωρημένες επαφές και οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν πρόκειται για άνδρες που είχαν κλείσει ραντεβού ή για επίδοξους παιδεραστές. Ο αριθμός των προφίλ που έχουν επιβεβαιωθεί ότι μέσω συγκεκριμένης online πλατφόρμας είχαν όχι μόνο επικοινωνήσει και κλείσει ραντεβού, αλλά είχαν πάει και στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης κοντά στον σταθμό του μετρό Σεπολίων, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη εξακολουθεί να ανέρχεται στους 10.  Συνολικά, όμως, 15 είναι τα προφίλ που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών.  

Και οι 10, με βάση ανώτατες πηγές, είναι άνδρες, γύρω στα 40, οι οποίοι μοιάζουν με άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. 

Απειλές δέχεται η υπεύθυνη οίκου ανοχής

Η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής όπου πήγαιναν τη 12χρονη και έκανε τα ραντεβού, η οποία είχε μιλήσει για περιστατικά κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές. «Δέχομαι απειλές. Μου σπάσανε το τζάμι του σπιτιού, μου βάλανε ένα μαχαίρι στην πόρτα και μου λένε ότι θα βρεθείτε σε χαντάκι αν πείτε περισσότερα. Έχει πει ότι αποκλείεται να μην γνώριζε η μητέρα της 12χρονης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςειδήσεις τώραΓΑΔΑκατηγορούμενοιΚολωνός