Ελλάδα|14.10.2022 21:10

Βιασμός γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας: Βαριές κατηγορίες για δύο αστυνομικούς - Ο ένας είχε πάνω του κάμερα

Newsroom

Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για τον βιασμό μίας 20χρονης κοπέλας μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Οι δύο αστυνομικοί, στους τέσσερις συνολικά οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Σε βάρος των δύο αστυνομικών, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους έφερε πάνω στη στολή του κάμερα, η οποία και βρέθηκε μέσα στο ντουλάπι με τα προσωπικά του αντικείμενα, μέσα στο αστυνομικό τμήμα και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εντός του ΑΤ Ομόνοιας οι κάμερες ασφαλείας ήταν απενεργοποιημένες, ωστόσο, έχει βρεθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικού κτιρίου, στο οποίο φαίνεται η ώρα που μπαίνουν στο αστυνομικό τμήμα οι αστυνομικοί μαζί με την κοπέλα και η ώρα που βγαίνουν.

Επιπλέον, από τον χώρο στον οποίο η κοπέλα κατήγγειλε ότι βιάστηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ υπάρχει και κατάθεση γιατρού στον οποίο απευθύνθηκε η κοπέλα. Μάλιστα, όταν ο γιατρός είδε την κατάστασή της, τής είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πάει και να καταθέσει σχετικά με το ό,τι συνέβη. Επίσης, όταν η κοπέλα συνάντησε τους αστυνομικούς για να πάνε στο τμήμα ήταν με μία φίλη της στην οποία και εκμυστηρεύτηκε, μετά το περιστατικό ό,τι είχε συμβεί. Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ενώ θα γίνει έρευνα και για τους άλλους δύο οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το χρονικό της φρίκης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το περιστατικό που έλαβε χώρα τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου, συνέβη μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Γύρω στις 10 το βράδυ, η καταγγέλλουσα προσέγγισε τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν σε δύο σταθμευμένες μηχανές εν ώρα υπηρεσίας, έξω από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου. Η κοπέλα θέλησε να κάνει κάποιες ερωτήσεις στους αστυνομικούς, οι οποίοι, αφότου συζήτησαν μαζί της για κάποια ώρα, τής πρότειναν να περάσει από το ΑΤ Ομόνοιας για να γνωριστούν καλύτερα.

Η ίδια μετέβη στο τμήμα γύρω στις 11:20 το ίδιο βράδυ. Για λίγη ώρα οι τέσσερις άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κάθισαν μαζί της σε καφετέρια δίπλα στο τμήμα, η οποία δεν λειτουργούσε και, στη συνέχεια, της πρότειναν να την ξεναγήσουν εντός του τμήματος. Όταν μπήκαν μέσα, οι τρεις από τους αστυνομικούς την οδήγησαν σε δωμάτιο του ισογείου, με τους δύο άντρες να αποχωρούν και τον εναπομείναντα να προβαίνει στον βιασμό της.

Στη συνέχεια, ο άλλος αστυνομικός μπήκε στο δωμάτιο και την βίασε για δεύτερη φορά. Η κοπέλα βγήκε από το τμήμα και, παρότι όπως κατέθεσε στην καταγγελία της, δεν απειλήθηκε ούτε της ασκήθηκε σωματική βία, δεν συναίνεσε στις πράξεις των δύο αντρών και ήταν φοβισμένη. Η ίδια κατέθεσε και για την κάμερα που έφερε ο ένας από τους δύο στη στολή του.

Σύμφωνα με την ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη, δεν παρατηρήθηκαν διαταραχές περιεχομένου σκέψης, ούτε αντίληψης και ότι η καταγγέλλουσα βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση, ενώ η συγκέντρωση, η μνήμη και η κρίση της ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια.

Στο δωμάτιο που συνέβη το περιστατικό, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων για τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί, υπήρχε ένα τραπέζι πάνω στο οποίο βρέθηκε αίμα που εξετάστηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςαστυνομικοίειδήσεις τώραΑΤ Ομονοίαςσυλλήψεις