Ελλάδα|15.10.2022 14:34

Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές - Ένας νεκρός και έρευνες για οχήματα που παρασύρθηκαν

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)

Στο έλεος της κακοκαιρίας έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες η Κρήτη, ενώ έχει σημειωθεί και μία ανθρώπινη απώλεια στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημά του στην περιοχή Αγίας Πελαγίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Ο νεκρός ήταν 45 ετών και βρισκόταν σε αυτοκίνητο μαζί με μία γυναίκα, η οποία αγνοείται.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν σώα μια γυναίκα από όχημα που κατέληξε στην θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου Κρήτης και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν εννέα περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί και για τα οποία γίνονται έρευνες.

Την ίδια ώρα, στο αρχαιολογικό μουσείο στη Σητεία οκτώ ενήλικοι τουρίστες και δύο παιδιά έχουν εγκλωβιστεί, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Η τελευταία συνομιλία του θύματος με τη σύζυγό του

Σε συνομιλία με τη σύζυγό του, ο άνδρας που έχασε τη ζωή του φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει.

Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό έκλεισε.

112 στο Λασίθι

Παράλληλα, μήνυμα από το «112» εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κινείται προς τα εκεί.

Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Κλειστό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» με την κακοκαιρία να στέκεται εμπόδιο στην διεξαγωγή των πτήσεων.

Το αεροδρόμιο, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, θα παραμείνει κλειστό μέχρι τουλάχιστον τις 15:00 λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει πλημμυρίσει ο τροχόδρομος, η πίστα και ο διάδρομος του αεροδρομίου.

Συνολικά 40 πτήσεις αναμένονταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σήμερα το πρωί και πλέον γίνεται προσπάθεια προκειμένου οι πτήσεις αυτές να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κω και της Ρόδου.