Ελλάδα|17.10.2022 08:46

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα της - «Ο Μίχος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών», λέει ο Λύτρας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Απολογείται σήμερα, Δευτέρα, η μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες στον Κολωνό. Η γυναίκα αρνείται τα όσα της καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται -διακεκριμένη μαστροπεία από κοινού.

Επίσης, ούτε η θεία -που είχε πολύ καλή σχέση με την οικογένεια- ούτε η μεγάλη αδερφή του κοριτσιού γνώριζαν τι συνέβαινε, όπως αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία, Ηλίας Μίχος, με διάφορους τρόπους είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας αλλά και από άλλες οικογένειες με παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα.

«Στο κατάστημά του σύχναζαν παιδιά» λέει ο ίδιος και τονίζει πως «ένας άνθρωπός στα 53 του δεν ξεκινάει να κάνει τότε τον παιδοβιαστή, προφανώς θα έχει ξαναγίνει».

Αναφορικά με το πώς θα μπορούσε η μητέρα να μην είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, ο δικηγόρος διευκρίνισε πως «το αν έχουμε μία κακή μητέρα ή ένα κακό περιβάλλον ή ένα αδιάφορο οικογενειακό περιβάλλον, είναι άλλο από τη μαστροπεία».

«Και το πρώτο τιμωρείται, αλλά για να έχουμε μαστροπεία χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία», πρόσθεσε.

Έπειτα, σχετικά με τα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, ο δικηγόρος της ανέφερε πως δεν ξέρει από ποιον είναι τα δύο εμβάσματα των 20 και 25 ευρώ.

«Υπάρχει ένα όνομα, υπάρχουν τα στοιχεία και περιμένουμε να δούμε».

Τέλος, υπογράμμισε πως ο ισχυρισμός της μητέρας είναι ότι δεν έχει σχέση με το έμβασμα και δεν γνωρίζει τον άνθρωπο που μετέφερε τα χρήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση ανηλίκουΑπόστολος Λύτραςειδήσεις τώραβιασμόςσεξουαλική κακοποίησηκακοποίηση παιδιών