Ελλάδα|18.10.2022 17:32

ΑΠΘ: Κινητοποίηση και επεισόδια μετά την πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο

Newsroom

Κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ για τον φοιτητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο της νομικής πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια αυτής, υπήρξε ένταση μεταξύ ομάδας ατόμων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φέρονται να επιτέθηκαν με πέτρες στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην είσοδο από την Εγνατία, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Τότε, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό μέχρι τη Φιλοσοφική Σχολή.

Μετά την αρχική απώθησή τους, οι διαδηλωτές φαίνεται πως ανασυγκροτήθηκαν και επιτέθηκαν εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας πέτρες και αντικείμενα.

Το ατύχημα του 19χρονου - Οι καταγγελίες των φοιτητών

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι φοιτητές του ΑΠΘ μετά το ατύχημα που είχε ένας 19χρονος δευτεροετής φοιτητής της νομικής, ο οποίος λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε από τον τρίτο όροφο της σχολής στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές της Νομικής, εκείνη την ώρα ο φοιτητής παρακολουθούσε στον τρίτο όροφο της ΝΟΠΕ το μάθημα «Ενοχικό Δίκαιο» και καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση κάθισε στο περβάζι. Σε απρόοπτη στιγμή ο 19χρονος έπεσε από το περβάζι και βρέθηκε στο κενό, ενώ όπως ανέφεραν φοιτητές στο grtimes.gr, κάνεις δεν κατάλαβε αμέσως τις είχε γίνει.

Σώθηκε γιατί έπεσε σε μονάδα κλιματιστικού

Όπως επισημαίνουν μάρτυρες στο ίδιο μέσο, ο 19χρονος σώθηκε από σοβαρότερο τραυματισμό καθώς έπεσε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η οποία όπως διακρίνεται και σε φωτογραφία έχει υποστεί βαθούλωμα.

«Φοιτητές κάθονται στο πάτωμα και στα περβάζια»

Επίσης, οι φοιτητές επισήμαναν στο μέσο ότι στο συγκεκριμένο μάθημα της Νομικής (σ.σ. Ενοχικό Δίκαιο) συμμετέχουν φοιτητές και από μεγαλύτερες χρόνιες, ενώ έχουν γίνει και συμπτύξεις τμημάτων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των φοιτητών που προσέρχονται στην αίθουσα για το συγκεκριμένο μάθημα να ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο.

«Φοιτητές κάθονται στο πάτωμα και στα περβάζια γιατί δεν χωράνε στις θέσεις για να παρακολουθήσουν το μάθημα. Οι συνθήκες είναι τραγικές, ωστόσο, το σημερινό περιστατικό ξεπέρασε και το χειρότερο σενάριο. Από θαύμα γλίτωσε το παιδί» ανέφερε φοιτήτρια.

Παράλληλα, φοιτητές προχώρησαν σε μία πράξη διαμαρτυρίας, γράφοντας στον τοίχο έξω από την αίθουσα που σημειώθηκε η πτώση «από τα παράθυρα να πέσετε εσείς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πτώσηειδήσεις τώραΑΠΘεπεισόδιο