Ελλάδα|20.10.2022 16:45

Βόλος: Εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Newsroom

Tην Παρασκευή  21 Οκτωβρίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, θα εκδικαστεί η υπόθεση του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2020 έχασε τη ζωή του στο κρεβάτι του σπιτιού του ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Για ένα που έχασε το παιδί του και περιμένει Δικαιοσύνη έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 27χρονου. Υποστηρίζει ότι είναι οκτώ οι αστυνομικοί που χτύπησαν το παιδί του και όχι τρεις, οι οποίοι κατηγορούνται. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές, τη στιγμή που το κατηγορητήριο αναφέρει μόνο επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Ενας γονιός που έχασε το παιδί του περιμένει δικαιοσύνη. Δεν μας επιτρέπεται να αποδείξουμε τη μεθόδευση στο να ρίξουν τους αστυνομικούς στα μαλακά. Κάναμε μια μήνυση, η οποία κατά τη δική μας κρίση δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ήρθε ένας εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως. Αυτόματα, η υπόθεσή μας στραγγαλίζεται. Την έχει καταπνίξει ο εισαγγελέας και εμείς σαν πολίτες αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει το νομικό στήριγμα του Συντάγματος. Όταν δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί και η δημοκρατία, κι έτσι η κοινωνία αισθάνεται αμήχανη. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, χωρίς φόβους και δεσμεύσεις», ανέφερε ο κ. Μάγγος στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αστυνομικός τον χτυπούσε με γροθιές, όταν άλλοι συνάδελφοί του κρατούσαν τα χέρια του 27χρονου πίσω από την καρέκλα. Παράλληλα, ο πατέρας σημειώνει ότι δεν του έδωσαν ούτε νερό να πιει, όταν τους το ζήτησε.

«Όταν βασάνιζαν τον Βασίλειο, ένας ασφαλίτης τον χτυπούσε με γροθιές την ίδια ώρα που οι άλλοι του κρατούσαν τα χέρια πίσω από την καρέκλα. Τον κοιτάζει ο Βασίλειος και του λέει: “Πες μου το όνομά σου, είσαι άνθρωπος εσύ; Τι θα έκανες αν τα παιδιά σου έβγαιναν έξω για να φωνάξουν ότι πεθαίνουμε από το καυσαέριο;”, με τον αστυνομικό να του απαντά ότι “εμένα τα παιδιά μου δεν θα βγουν ποτέ να φωνάξουν” και τον Βασίλειο να του λέει ότι δεν είναι άνθρωπος. Δεν του έδωσαν ούτε νερό να πιει όταν τους το ζητούσε. Άνθρωποι λοβοτομημένοι συναισθηματικά», τόνισε ο πατέρας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, εν όψει της δίκης των αστυνομικών για την υπόθεση. Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν ο Γιάννης Μάγγος και η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομικοίΒασίλης ΜάγγοςδίκηΒόλοςξυλοδαρμόςειδήσεις τώρα