Ελλάδα|22.10.2022 17:37

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Παρουσιάστηκαν 3 άτομα στη ΓΑΔΑ που φέρονται να συνομιλούσαν με την ανήλικη

Newsroom

Στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής μετέβησαν 3 άτομα που φέρονται να μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με τη 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 3 ενδεχομένως «να είχαν συνάντηση μαζί της».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι 3 κατά την εξέτασή τους ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. «Οι ανωτέρω, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα δυο κινητά

Μάλιστα oι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές δείχνουν το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το κύκλωμα που είχε στήσει ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος είχε προμηθεύσει δυο κινητά στην ανήλικη ώστε να γίνονται από εκεί τα ραντεβού τα οποία οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν κινητά - φαντάσματα.

Συγκεκριμένα, το 12χρονο κορίτσι φέρεται να χρησιμοποιούσε δύο κινητά τηλέφωνα - φαντάσματα, καθώς ο ιδιοκτήτης του αριθμού και τα στοιχεία κατοικίας είναι ψευδή, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ειδικότερα, ο ένας αριθμός είναι καταχωρημένος σε όνομα αλλοδαπού και στη διεύθυνση Αγάθωνος 4 στην Αθήνα, μαζί με άλλους 27 τηλεφωνικούς αριθμούς. Μικρή λεπτομέρεια: Το κτίριο στη συγκεκριμένη διεύθυνση είναι εγκαταλελειμμένο.

Ο άλλος αριθμός ανήκει και αυτός σε αλλοδαπό, ενώ η διεύθυνση κατοικίας είναι η Αμισού στο κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο όνομα και διεύθυνση είναι δηλωμένοι συνολικά 20 αριθμοί.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, μια 12χρονη δεν θα μπορούσε μόνη της να προμηθευτεί έναν τέτοιο αριθμό τηλεφώνου. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι μαζί με το ακριβό κινητό ο Ηλίας Μίχος πιθανόν να της έδωσαν και τις συγκεκριμένες κάρτες sim.

«Έπαιζα στην πλατεία και αυτός έστελνε μηνύματα»

Να σημειωθεί ότι το ίδιο το παιδί στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην ψυχολόγο της αστυνομίας, ρωτήθηκε για τα κινητά.

Όπως είπε, το ένα από τα δύο, της το είχε κάνει δώρο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. Μάλιστα το παιδί ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος χρησιμοποιούσε τα κινητά της, όταν εκείνη έπαιζε στην πλατεία: «Επειδή εγώ όταν έπαιζα στην πλατεία, καθόμασταν εκεί μαζί έξω και είχε το κινητό μου και έστελνε μηνύματα».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΑΔΑΚολωνόςειδήσεις τώραανήλικηβιασμός